Este o supa de primavara foarte gustoasa;prazul ii da o aroma aparte.

Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 2 fire de praz
  • 1 ceapa potrivit de mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 250g.cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2dl.lapte
  • 2 cubulete pentru supa de gaina
  • sare
  • piper
  • 1 castravete de sera
  • 4 ridichi
  • 2 oua fierte tare
  • 2dl.frisca de gatit
  • 1-2 fire de patrunjel

Mod de preparare:

1.Prazul,ceapa,morcovul, usturoiul si cartofii se curata,se spala ;prazul si morcovul se taie rondele,iar cartofii in cubulete.

2.Se pune uleiul intr-o cratita ,se adauga prazul,ceapa si usturoiul si se calesc toate impreuna.Apoi , se adauga morcovul si cartofiisi se mai calesc 2-3 minute.Varsam peste legume laptele si 1,2 l. apa,cubuletele de supa de gaina zdrobite ,sare,piper si, acoperit, se fierba 25-30 minute

3.Castravetele si ridichiile spalate se taie in rondele subtiri.ouale fierte se rad pe razatoarea mica.

4.In supa se incorporeaza frisca de gatit ,apoi se pune in blender pentru a obtine o supa-crema.Daca este necesar , se mai sareaza si pipereaza.

5.Supa-crema se serveste in supiera.Deasupra supei presaram ouale rase si patrunjel tocat. In fiecare farfurie,deasupra supei se pun felii de castraveti si ridichi, pe care ii servim intr-un bol separat.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa crema de praz 2.