- 400-500gr ficatei
- 150 ml lapte
- 2 cepe taiate pestisori
- 80 gr faina
- piper
- sare
- 1 lingurita boia dulce
- un varf de cutit de zahar
Pentru sos:
- 3 linguri de maioneza
- 2 linguri smantana
- 1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
- jumatate lingurita mustar
- sare
Mod de preparare:
Se spala ficateii si se scurg bine de apa.Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepile, se taie pestisori si se calesc pana devii stravezii.
Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas, apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de sare, piper negru macinat, varful de zahar si lingurita de boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu de-i separat.
Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se
prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.
Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.
O reteta propusa de: Burtea Basta Carmen (Irulan)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!