80 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 1kg.pulpa de vita
- sare
- piper
- zahar
- 60g.unt
- 1 lingura de pasta de rosii
- 0,5 dl. coniac
- 120g.slanina afumata
- 2 morcovi
- 1 praz
- 1 legatura de ceapa verde
- 200g.ciuperci
- 2 catei de usturoi
- 1dl. vin rosu sec
- foi de dafin
- cimbrisor
Mod de preparare:
1.Slanina se taie felii si se frige.In untura rezultata se pune pulpa de vita, sarata si condimentata cu piper.Apoi , se pune intr-o cratita cu pereti inalti.In grasime se pune zaharul, se caramelizeaza, se adauga pasta de rosii, faina, usturoiul zdrobit,morcovii taiatirondele si ciupercile taiate felii.Se condimenteaza cu cimbrisor ,se adauga foile de dafin si vinul rosu.Se lasa sa fiarba timp de 2 ore , din cand in cand se intoarce de pe o parte pe alta.
2.Se scoate carnea si se tine la cald.In jiul ramas se pune prazul ,ceapa verde , untul si coniacul.
3.Carnea se taie felii, se aranjeaza pe mijlocul unui platou ,iar de jur imprejur se pune sosul de legume si vin rosu.Drept garnitura , se pot servi cartofi pai, orez sau taietei lati fierti.Servim un vin rosu sec alaturi de acest preparat.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară