80 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- 1kg.pulpa de vita
- sare
- piper
- zahar
- 60g.unt
- 1 lingura de pasta de rosii
- 0,5 dl. coniac
- 120g.slanina afumata
- 2 morcovi
- 1 praz
- 1 legatura de ceapa verde
- 200g.ciuperci
- 2 catei de usturoi
- 1dl. vin rosu sec
- foi de dafin
- cimbrisor
Mod de preparare:
1.Slanina se taie felii si se frige.In untura rezultata se pune pulpa de vita, sarata si condimentata cu piper.Apoi , se pune intr-o cratita cu pereti inalti.In grasime se pune zaharul, se caramelizeaza, se adauga pasta de rosii, faina, usturoiul zdrobit,morcovii taiatirondele si ciupercile taiate felii.Se condimenteaza cu cimbrisor ,se adauga foile de dafin si vinul rosu.Se lasa sa fiarba timp de 2 ore , din cand in cand se intoarce de pe o parte pe alta.
2.Se scoate carnea si se tine la cald.In jiul ramas se pune prazul ,ceapa verde , untul si coniacul.
3.Carnea se taie felii, se aranjeaza pe mijlocul unui platou ,iar de jur imprejur se pune sosul de legume si vin rosu.Drept garnitura , se pot servi cartofi pai, orez sau taietei lati fierti.Servim un vin rosu sec alaturi de acest preparat.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie