35 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 1,2 kg.broccoli,
- sare,
- 300g.ciuperci(champignons),
- zeama de la o lamaie,
- 100g.masline umplute cu ardei,
- 2 galbenusuri proaspete,
- 2 linguri mustar(Dijon),
- 1 lingura boia de ardei dulce,
- putin zahar,
- nucsoara proaspat rasa,
- 1/4 l.ulei din sambure de struguri,
- 4 linguri smantana grasa,
- 4 linguri lapte ,
- 2 linguri busuioc tocat,
- 3 linguri unt ,
- 200g. migdale feliate;
Mod de preparare:
1.Buchetelele de broccoli se desfac, tulpina se taie felii.Se fierb 3 minute in apa sarata,se racesc bine , si se lasa sa se scurga.
Ciupercile se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie.Maslinele se taie in doua.
2.Galbenusurile se amesteca cu mustar si cu boia.Se adauga uleiul ,batand compozitia cu telul,apoi otetul, smantana si laptele.
3.Broccoli, ciupercile ,maslinele si busuiocul tocat marunt se pun intr-un castron si se amesteca cu sosul marinat.Salata se aranjeaza pe un platou .
4.Se incinge untul , feliile de migdale se prajesc si se presara peste salata.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!