30 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
- piept de pui
- o radacina de telina -cu tot cu tulpina si cu frunze
- 1 lingura gem de caise
- 2 oua
- 250 ml ulei
- zeama de la 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe pieptul de pui cu putina sare si piper dupa gust. Se scurge, se lasa la racit si se taie cubulete.
Se rade radacina de telina, se toaca frunzele si se taie rondele subtiri tulpina.
Separat din cele 2 oua (se foloseste doar galbenusul), si 250 ml ulei se face maioneza.e adauga putina zeama de lamaie sau chiar mustar.
Se amesteca pieptul taiat cu toata cantitatea de telina (radacina, tulpina si frunzele, se adauga gemul de caise. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, dupa care se adauga maioneza.se amesteca totul cu grija ca maioneza sa nu se taie. Daca este nevoie se poate adauga inca putin suc de lamaie.
Se serveste rece ca aperitiv sau ca garnitura.
O reteta propusa de: Ady (adiushu)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă