Pieptul de pui in crusta de mustar este un preparat deosebit de gustos si de picant.
Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):
  • 1 lingura de unt sau margarina,
  • 800g.fileuri din piept de pui, cu pielita,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • boia ,
  • 75g.pesmet,
  • 4 linguri de maioneza,
  • 3 linguri de mustar de Dijon,
  • 250g.rosii mici,taiate felii,
  • 1 ceapa,
  • 1 manunchi de busuioc taiat marunt,
  • 125ml. vin alb,
  • 125ml.pasta de rosii,
  • 1 catel de usturoi.
Mod de preparare:

1.Cuptorul se preincalzeste la 250*C.Se unge cu unt un vas de Jena.Se condimenteaza fileurile de pui cu sare, piper si boia.

2.Carnea se pune in vas si se coace la cuptor 10 minute, apoi se intoarce pe cealalta parte.

3.Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi cca.5 minute le calim.Adaugam pesmetul si patrunjelul si luam de pe foc.

4.Maioneza se amesteca cu mustarul.Scoatem carnea din cuptor , o ungem cu amestecul de mustar si presaram, peste fiecare bucata, compozitia cu patrunjel verde tocat.

5.Rosiile si busuiocul le punem in vasul cu carnea.Se amesteca pasta de rosii cu vinul ,se adauga sare si piper si turnam peste carne si mai frigem inca 10 minute in cuptor , pana cand crusta de pe carne se rumeneste.

Se aranjeaza pe farfurii cate 2 fileuri de carne pentru fiecare persoana;taietei lati , morcovi sau zucchini sotati pot constitui o garnitura excelenta pentru acest preparat.
Nu uitam vinul alb sec.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri