redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
- 1 lingura de unt sau margarina,
- 800g.fileuri din piept de pui, cu pielita,
- sare,
- piper proaspat macinat,
- boia ,
- 75g.pesmet,
- 4 linguri de maioneza,
- 3 linguri de mustar de Dijon,
- 250g.rosii mici,taiate felii,
- 1 ceapa,
- 1 manunchi de busuioc taiat marunt,
- 125ml. vin alb,
- 125ml.pasta de rosii,
- 1 catel de usturoi.
1.Cuptorul se preincalzeste la 250*C.Se unge cu unt un vas de Jena.Se condimenteaza fileurile de pui cu sare, piper si boia.
2.Carnea se pune in vas si se coace la cuptor 10 minute, apoi se intoarce pe cealalta parte.
3.Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi cca.5 minute le calim.Adaugam pesmetul si patrunjelul si luam de pe foc.
4.Maioneza se amesteca cu mustarul.Scoatem carnea din cuptor , o ungem cu amestecul de mustar si presaram, peste fiecare bucata, compozitia cu patrunjel verde tocat.
5.Rosiile si busuiocul le punem in vasul cu carnea.Se amesteca pasta de rosii cu vinul ,se adauga sare si piper si turnam peste carne si mai frigem inca 10 minute in cuptor , pana cand crusta de pe carne se rumeneste.
Se aranjeaza pe farfurii cate 2 fileuri de carne pentru fiecare persoana;taietei lati , morcovi sau zucchini sotati pot constitui o garnitura excelenta pentru acest preparat.
Nu uitam vinul alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă