Ingrediente
- 1 kg de faina
 - drojdie
 - 2 linguri de ulei
 - sare ( aprox. o jumatate de lingurita)
 - zahar vanilat ( 1-2 pliculete)
 - miere
 - nuca
 
Mod de preparare 
 
 Se pregateste o maia din putina faina,drojdie (un cub) zahar si apa calda. Cand isi dubleaza volumul se amesteca bine cu faina, sare ulei si apa. 
 
 Se framanta foarte bine. Nu trebuie ca aluatul sa se lipeasca de mana. Se lasa la dospit intr-un loc cald peste o ora. Din aluat se fac covrigei, mucenici sub forma de opt. 
 
 Se ia o tava care se unge cu ulei. Se presara putina faina si se pun mucenicii in tava. Se mai lasa cateva minute sa creasca. 
 
 Se baga la cuptor unde se tin pana se rumenesc. 
 Cand sunt calzi se ung cu miere si se adauga si nuci macinate.
 
 Pofta buna!
 
 Iti recomand si retetele:
 
 Frigarui la gratar
 
 Stiuca cu hrean
 
 Cascaval pane

McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei