Ingrediente
- 1 kg de faina
- drojdie
- 2 linguri de ulei
- sare ( aprox. o jumatate de lingurita)
- zahar vanilat ( 1-2 pliculete)
- miere
- nuca
Mod de preparare
Se pregateste o maia din putina faina,drojdie (un cub) zahar si apa calda. Cand isi dubleaza volumul se amesteca bine cu faina, sare ulei si apa.
Se framanta foarte bine. Nu trebuie ca aluatul sa se lipeasca de mana. Se lasa la dospit intr-un loc cald peste o ora. Din aluat se fac covrigei, mucenici sub forma de opt.
Se ia o tava care se unge cu ulei. Se presara putina faina si se pun mucenicii in tava. Se mai lasa cateva minute sa creasca.
Se baga la cuptor unde se tin pana se rumenesc.
Cand sunt calzi se ung cu miere si se adauga si nuci macinate.
Pofta buna!
Iti recomand si retetele:
Frigarui la gratar
Stiuca cu hrean
Cascaval pane
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!