Ingrediente
- 1 kg de faina
- drojdie
- 2 linguri de ulei
- sare ( aprox. o jumatate de lingurita)
- zahar vanilat ( 1-2 pliculete)
- miere
- nuca
Mod de preparare
Se pregateste o maia din putina faina,drojdie (un cub) zahar si apa calda. Cand isi dubleaza volumul se amesteca bine cu faina, sare ulei si apa.
Se framanta foarte bine. Nu trebuie ca aluatul sa se lipeasca de mana. Se lasa la dospit intr-un loc cald peste o ora. Din aluat se fac covrigei, mucenici sub forma de opt.
Se ia o tava care se unge cu ulei. Se presara putina faina si se pun mucenicii in tava. Se mai lasa cateva minute sa creasca.
Se baga la cuptor unde se tin pana se rumenesc.
Cand sunt calzi se ung cu miere si se adauga si nuci macinate.
Pofta buna!
Iti recomand si retetele:
Frigarui la gratar
Stiuca cu hrean
Cascaval pane
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă