Cum Afrodita este zeita iubirii si a gastronomiei, nu poate sa lipseasca salata ce-i poarta numele.

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 100g.ciuperci
  • 2dl.vin alb
  • 4 oua fierte
  • 1 dl.ulei
  • 20g.mustar
  • 3g.piper alb proaspat macinat
  • 1 lamaie
  • 3cl. miere
  • 150g. scoici(din conserva)
  • 150g.raci(din conserva)
  • 1/2 capatana de salata verde
  • sare

Mod de preparare:

Ciupercile se taie cubulete si se calesc in vinul alb pana se inmoaie, apoi se srtrecoara si se lasa sa se raceasca.
Galbenusurile de ou fiert se zdrobesc cu furculita intr-un bol de portelan.Punem peste galbenusurile zdrobite uleiul,mustarul, piperul macinat, sare, sucul de la o lamaie, mierea si amestecam bine pana cand compozitia devine omogena.Incorporam in aceasta compozitie ciupercile calite, scoicile , racii, albusurile de ou fiert taiate cubulete si salata verde rupta in bucati mici.
Pana la servire, se tine in frigider.Insotim salata de un vin alb sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata Afroditei.