45 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
1/2 cartofi
1 ou
1 virf de lingurita sare
faina cat cuprinde
1 cana zahar
1 cana pesmet si putina nuca macinata facultativ
1 plic vanilie
1 kg de prune fara simburi
100 mg ulei
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, dupa ce a fiert se curata de coaja,se zdrobesc, se pune sarea, oul,si se amesteca cu o lingura de lemn pina ne asiguram ca sunt bine zdrobiti,punem faina cit cuprinde si framintam, trebuie sa rezulte o coca suficient de tare sa o putem modela.
Se ia cite o bucatica de aluat se face in mina o turtita atit cit sa acoperim o pruna se ( modeleaza in mina), se aseaza pe un platou care a fost presarat cu faina sau pesmet,dupa ce ati acoperit toate prunele si ati terminat aluatul. Puneti un vas cu apa pe foc , cind a dat in clocot puneti usor cnelele la fiert , aveti grija sa nu se lipeasca intre ele.
Cind sunt fierte se ridica deasupra, mai lasati sa mai fiarba citeva minute dar, la foc mic. Intre timp, puneti putin ulei intr-o tigae puneti pesmetul si putina nuca si le rumeniti, amestecati continuu sa nu se arda doar putin rumenit.luati tigaia de pe foc, rasturnati pesmetii astfel rumeniti intr-un castron, amestecati cu zaharul si vanilia.
Cnelele fierte le scoateti cu o paleta (sa se scurga de apa),le asezati intrun castron mai mare,le presarati cit mai abundent fiecare sa fie bine acoperita cu pesmetul gata pregatit. Se servesc caldute.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară