IN ACEST ARTICOL:
Ce parere ai de niste cartofi sub forma de gogosi?
Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

1/2 cartofi
1 ou
1 virf de lingurita sare
faina cat cuprinde
1 cana zahar
1 cana pesmet si putina nuca macinata facultativ
1 plic vanilie
1 kg de prune fara simburi
100 mg ulei


Mod de preparare:

Se fierb cartofii in coaja, dupa ce a fiert se curata de coaja,se zdrobesc, se pune sarea, oul,si se amesteca cu o lingura de lemn pina ne asiguram ca sunt bine zdrobiti,punem faina cit cuprinde si framintam, trebuie sa rezulte o coca suficient de tare sa o putem modela.

Se ia cite o bucatica de aluat se face in mina o turtita atit cit sa acoperim o pruna se ( modeleaza in mina), se aseaza pe un platou care a fost presarat cu faina sau pesmet,dupa ce ati acoperit toate prunele si ati terminat aluatul. Puneti un vas cu apa pe foc , cind a dat in clocot puneti usor cnelele la fiert , aveti grija sa nu se lipeasca intre ele.

Cind sunt fierte se ridica deasupra, mai lasati sa mai fiarba citeva minute dar, la foc mic. Intre timp, puneti putin ulei intr-o tigae puneti pesmetul si putina nuca si le rumeniti, amestecati continuu sa nu se arda doar putin rumenit.luati tigaia de pe foc, rasturnati pesmetii astfel rumeniti intr-un castron, amestecati cu zaharul si vanilia.

Cnelele fierte le scoateti cu o paleta (sa se scurga de apa),le asezati intrun castron mai mare,le presarati cit mai abundent fiecare sa fie bine acoperita cu pesmetul gata pregatit. Se servesc caldute.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Sindrilaru Dorina (dorina27)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri