Este un preparat deosebit de rafinat.

Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):
600g.cotlet de porc,(fara os)
100g.sunca fiarta, afumata
1 praz
100g.prune uscate , fara samburi
100g.ardei gras rosu
1/2 dl. ulei
1 dl. smantana
Pentru garnitura:200g.orez,
1/2 dl. ulei,
50g.mac
1 lingura unt
sare
piper

Mod de preparare:

1.Se taie cotletul felii, se sareaza, pipereaza si in ulei fierbinte se frig pe ambele parti.Se tin la cald.

2.In uleiul ramas punem sunca taiata cubulete , se lasa putin la calit, apoi se adauga prazul taiat rotocoale si ardeiul gras , taiat cubulete.Lasam sa se caleasca 2 minute impreuna, punem prunele taiate in doua ,smantana si putina apa.(3-4 linguri)Cand clocoteste , punem feliile de carne si lasam sa clocoteasca impreuna 1-2 minute.

3.Se pun 4 dl. de apa la fiert cu sare.Intr-o tigaie se pune uleiul sa se incinga, se adauga orezul si il calim, amestecand mereu.Punem peste orez apa cu sare si ,acoperit, il lasam sa fiarba 2-3 minute.Apoi,il luam de pe foc si il lasam acoperit timp de 15 minute, pana orezul absoarbe toata apa si este fiert.

4.Macul nu se macina.Intr-o tigaie de Teflon , se pune macul si se frige putin.Dupa ce orezul s-a odihnit 15 minute, adaugam macul, amestecam cu o furculita si mai lasam inca 10 minute in tigaia acoperita .Inainte de servire , peste orez se pune untul taiat bucatele.

5.Cotletele se servesc cu orez si cu ragout de sunca.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cotlet de porc cu ragout de sunca si orez cu mac.