12:03, 3 Martie 2008 publicat în Retete culinare

Este un preparat deosebit de rafinat.
Timp de preparare:

45 - min


Dificultate:

medie

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):
600g.cotlet de porc,(fara os)
100g.sunca fiarta, afumata
1 praz
100g.prune uscate , fara samburi
100g.ardei gras rosu
1/2 dl. ulei
1 dl. smantana
Pentru garnitura:200g.orez,
1/2 dl. ulei,
50g.mac
1 lingura unt
sare
piper


Mod de preparare:

1.Se taie cotletul felii, se sareaza, pipereaza si in ulei fierbinte se frig pe ambele parti.Se tin la cald.

2.In uleiul ramas punem sunca taiata cubulete , se lasa putin la calit, apoi se adauga prazul taiat rotocoale si ardeiul gras , taiat cubulete.Lasam sa se caleasca 2 minute impreuna, punem prunele taiate in doua ,smantana si putina apa.(3-4 linguri)Cand clocoteste , punem feliile de carne si lasam sa clocoteasca impreuna 1-2 minute.

3.Se pun 4 dl. de apa la fiert cu sare.Intr-o tigaie se pune uleiul sa se incinga, se adauga orezul si il calim, amestecand mereu.Punem peste orez apa cu sare si ,acoperit, il lasam sa fiarba 2-3 minute.Apoi,il luam de pe foc si il lasam acoperit timp de 15 minute, pana orezul absoarbe toata apa si este fiert.

4.Macul nu se macina.Intr-o tigaie de Teflon , se pune macul si se frige putin.Dupa ce orezul s-a odihnit 15 minute, adaugam macul, amestecam cu o furculita si mai lasam inca 10 minute in tigaia acoperita .Inainte de servire , peste orez se pune untul taiat bucatele.

5.Cotletele se servesc cu orez si cu ragout de sunca.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri