Timp de preparare:
45 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
800g.fileuri din piept de pui,
1 lingurita de coriandru macinat,
3 linguri de ulei,
2 portocale,
2dl. suc de portocale,
1 lingurita de amidon alimentar,
2 linguri de unt;
Pentru garnitura:
2 pachetele de orez,
12 smochine uscate,
1dl. vin alb ,
50g. migdale feliate;
Mod de preparare:
1.Fileurile de carne , spalate si uscate cu prosopul de bucaterie, se sareaza , pipereaza si se condimenteaza cu praf de coriandru.
2.Se pune uleiul sa se incinga si frigem fileurile cca. 30 minute, la foc mic.
3.Portocalele se spala , se sterg;coaja se rade ,apoi se desfac in bucati.
4.Cand carnea este patrunsa, se scoate din tigaie si se tine la cald.In jiul ramas de la frigerea carnii, se pune coaja rasa de portocala si sucul de portocale.Se lasa sa dea clocot.Amidonul alimentar se amesteca cu putina apa si se adauga in tigaie , pentru a se ingrosa sosul.
5.Intre timp, smochinele se fierb in vin.In sosul de portocale se pun fileurile de carne , bucatile de portocale , untul si lasam sa dea dea 2 clocote.
6.Se fierbe orezul dupa indicatiile de pe pachet si se amesteca cu orezul fiert.
7.Pe un platou se aseaza feliile de carne , peste care punem sosul de portocale , iar alaturi garnitura de orez si smochinele fierte in vin.Servim un vin alb sec cu acest preparat deosebit.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?