Timp de preparare:
55 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
1kg.telina(radacina),
40g.unt,
3 dl. lapte,
4 dl. supa de carne,(poate fi si din cubulet),
30g.migdale feliate,
1 dl. frisca,
40g. faina,
frunze de telina verde,
sare,
1/2 lingurita cimbru,
piper alb macinat;
Mod de preparare:
1.Telina curatata si spalata se taie in bucati mici.
In putin unt se caleste.Se sareaza.Se presara faina, se adauga supa si laptele.Condimentam cu piper alb si cimbru.Se lasa la fiert , pe foc mic.
2.Cand telina s-a inmuiat, se pune toata compozitia in blender.Se incorporeaza putina frisca(nebatuta) si frunze de telina foarte marunt tocate.
3.La servire, ornam fiecare farfurie cu frisca batuta si migdale feliate si care, in prealabil, au fost prajite in unt.Insotim supa de un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Va recomandam si retetele:
Spanac cu rosii
Budinca de spanac
Perisoare dietetice
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor