Timp de preparare:
55 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
1kg.telina(radacina),
40g.unt,
3 dl. lapte,
4 dl. supa de carne,(poate fi si din cubulet),
30g.migdale feliate,
1 dl. frisca,
40g. faina,
frunze de telina verde,
sare,
1/2 lingurita cimbru,
piper alb macinat;
Mod de preparare:
1.Telina curatata si spalata se taie in bucati mici.
In putin unt se caleste.Se sareaza.Se presara faina, se adauga supa si laptele.Condimentam cu piper alb si cimbru.Se lasa la fiert , pe foc mic.
2.Cand telina s-a inmuiat, se pune toata compozitia in blender.Se incorporeaza putina frisca(nebatuta) si frunze de telina foarte marunt tocate.
3.La servire, ornam fiecare farfurie cu frisca batuta si migdale feliate si care, in prealabil, au fost prajite in unt.Insotim supa de un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Va recomandam si retetele:
Spanac cu rosii
Budinca de spanac
Perisoare dietetice
Supa-crema de telina cu migdale prajite

Vizionare placuta
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana