Timp de preparare:
55 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
1kg.telina(radacina),
40g.unt,
3 dl. lapte,
4 dl. supa de carne,(poate fi si din cubulet),
30g.migdale feliate,
1 dl. frisca,
40g. faina,
frunze de telina verde,
sare,
1/2 lingurita cimbru,
piper alb macinat;
Mod de preparare:
1.Telina curatata si spalata se taie in bucati mici.
In putin unt se caleste.Se sareaza.Se presara faina, se adauga supa si laptele.Condimentam cu piper alb si cimbru.Se lasa la fiert , pe foc mic.
2.Cand telina s-a inmuiat, se pune toata compozitia in blender.Se incorporeaza putina frisca(nebatuta) si frunze de telina foarte marunt tocate.
3.La servire, ornam fiecare farfurie cu frisca batuta si migdale feliate si care, in prealabil, au fost prajite in unt.Insotim supa de un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Va recomandam si retetele:
Spanac cu rosii
Budinca de spanac
Perisoare dietetice
Supa-crema de telina cu migdale prajite
Vizionare placuta
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară