Ingrediente:
- 8 oua
- 500 grame zahar
- 300 gr ulei
- un praf de copt
- zeama de lamaie
- cacaua
Mod de preparare:
-se pune la fiert 300 grame zahar cu o cana de apa.
-se separa ouala si se bat galbenusurile cu o cana de zahar si una de ulei si albusurile cu un praf de copt si 2 linguri zeama de lamaie.
-se pune in albusurile batute spuma tare, fiertura de zahar cu apa si apoi crema de galbenusuri + mirodenii, dupa preferinta.
-se omogenizeaza bine si se ingroasa cu faina cat cuprinde.
-se opreste o parte de aluat si se amesteca cu cacaua.
-se ung si tapeteaza tavile de chec si se toarna compozitia.
-in compozitie se pot pune fructe confiate taiate marunt, nuca, rahat, stafide(dupa preferinta).
-se coc la 180 de grade, timp de aprox. 35-45 de minute.
-sunt foarte fine, foarte gustoase si este o reteta sigura, va garantez ca checul va va creste si se va coace perfect.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Ursu Simona (simonaramona)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei