Ingrediente:
- 8 oua
- 500 grame zahar
- 300 gr ulei
- un praf de copt
- zeama de lamaie
- cacaua
Mod de preparare:
-se pune la fiert 300 grame zahar cu o cana de apa.
-se separa ouala si se bat galbenusurile cu o cana de zahar si una de ulei si albusurile cu un praf de copt si 2 linguri zeama de lamaie.
-se pune in albusurile batute spuma tare, fiertura de zahar cu apa si apoi crema de galbenusuri + mirodenii, dupa preferinta.
-se omogenizeaza bine si se ingroasa cu faina cat cuprinde.
-se opreste o parte de aluat si se amesteca cu cacaua.
-se ung si tapeteaza tavile de chec si se toarna compozitia.
-in compozitie se pot pune fructe confiate taiate marunt, nuca, rahat, stafide(dupa preferinta).
-se coc la 180 de grade, timp de aprox. 35-45 de minute.
-sunt foarte fine, foarte gustoase si este o reteta sigura, va garantez ca checul va va creste si se va coace perfect.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Ursu Simona (simonaramona)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.