Ingrediente:
- 8 oua
- 500 grame zahar
- 300 gr ulei
- un praf de copt
- zeama de lamaie
- cacaua
Mod de preparare:
-se pune la fiert 300 grame zahar cu o cana de apa.
-se separa ouala si se bat galbenusurile cu o cana de zahar si una de ulei si albusurile cu un praf de copt si 2 linguri zeama de lamaie.
-se pune in albusurile batute spuma tare, fiertura de zahar cu apa si apoi crema de galbenusuri + mirodenii, dupa preferinta.
-se omogenizeaza bine si se ingroasa cu faina cat cuprinde.
-se opreste o parte de aluat si se amesteca cu cacaua.
-se ung si tapeteaza tavile de chec si se toarna compozitia.
-in compozitie se pot pune fructe confiate taiate marunt, nuca, rahat, stafide(dupa preferinta).
-se coc la 180 de grade, timp de aprox. 35-45 de minute.
-sunt foarte fine, foarte gustoase si este o reteta sigura, va garantez ca checul va va creste si se va coace perfect.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Ursu Simona (simonaramona)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare