Timp de preparare:
30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(Pentru 4 persoane):
- 12 medalioane de file de vitel (sau pui)de 60g. fiecare
- 2 castraveti
- 6 castraveciori murati
- 25g.seminte de pin
- 1/2 lamaie
- 100ml. frisca nebatuta(sau smantana)
- 50ml.vermut sec
- 1 lingurita de curry
- 50g.unt
- 1 lingura de ulei
- 2 fire marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
1.Curatati castravetii, taiati-i in patru, pe lung, indepartati-le semintele si taiati-i din nou in bucati de cca. 3 cm.Opariti-i un minut in apa clocotita cu sare ,lasati-i sa se raceasca si apoi sa se scurga bine .
2.Rumeniti semintele de pin intr-o tigaie de teflon , fara grasime , si puneti-le deoparte.
3.Puneti la incins 25g.unt, impreuna cu uleiul si prajiti medalioanele de vitel (sau pieptul de pui), cate 3-4 minute pe fiecare parte.Sarati-le, piperati-le si scoateti-le pe o farfurie.
4 Turnati in tigaie vermutul, praful de curry si frisca nebatuta sau smantana si lasati sosul sa fiarba si sa scada aproximativ 3 minute , amestecand cu o lingura de lemn.La sfarsit , adaugati putina zeama de lamaie, turnati sosul in 4 farfurii si asezati deasupra cate 3 medalioane prajite.
5.Concomitent , caliti castravetii scursi in restul de unt (25g.), incorporati castraveciorii murati , taiati marunt, presarati peste ei semintele de pin rumenite si mararul tocat si serviti-le ca garnitura langa medalioanele de carne.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Trimite si tu reteta ta! Da click aici si in scurt timp va ajunge la noi!
Va recomandam si retetele:
Cea mai frumoasa surpriza
Natura din bucatarie
Ciocolata
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară