Este o mancare specifica italieneasca, foarte gustoasa.

Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 300g.tagliatele verzi,
  • 150g.sunca,
  • 120g.cascaval ras,
  • 20cl.lapte,
  • 1 lingura faina,
  • 35g.unt,
  • 50g.smantana,
  • 1 galbenus,
  • 10 fire arpagic,
  • sare,piper;

Mod de preparare:

1.Preparati sosul Mornay:topiti 25g.unt intr-o tigaie, adaugati faina si amestecati bine, lasand 2 minute pe foc potrivit.Adaugati laptele putin cate putin , fierbeti 10 minute , adaugati smantana si mai lasati 2 minute.Luati de pe foc si adaugati cascavalul ras , galbenusul, sarati si piperati.

2.Incingenti cuptorul la 180*C.Separat, fierbeti pastele in 4 l. apa cu sare 8-12 minute ,conform instructiunilor.Dupa ce au fiert , le strecurati , le limpeziti cu apa rece si le puneti intr-un vas de Jena uns cu restul de unt.Peste ele puneti sunca taiata cubulete si sosul Mornay.Dati la cuptor 10-15 minute.
Serviti cu arpagic taiat marunt si presarat peste paste.Insotiti preparatul de un vin alb sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri