Timp de preparare:
45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 300g.tagliatele verzi,
- 150g.sunca,
- 120g.cascaval ras,
- 20cl.lapte,
- 1 lingura faina,
- 35g.unt,
- 50g.smantana,
- 1 galbenus,
- 10 fire arpagic,
- sare,piper;
Mod de preparare:
1.Preparati sosul Mornay:topiti 25g.unt intr-o tigaie, adaugati faina si amestecati bine, lasand 2 minute pe foc potrivit.Adaugati laptele putin cate putin , fierbeti 10 minute , adaugati smantana si mai lasati 2 minute.Luati de pe foc si adaugati cascavalul ras , galbenusul, sarati si piperati.
2.Incingenti cuptorul la 180*C.Separat, fierbeti pastele in 4 l. apa cu sare 8-12 minute ,conform instructiunilor.Dupa ce au fiert , le strecurati , le limpeziti cu apa rece si le puneti intr-un vas de Jena uns cu restul de unt.Peste ele puneti sunca taiata cubulete si sosul Mornay.Dati la cuptor 10-15 minute.
Serviti cu arpagic taiat marunt si presarat peste paste.Insotiti preparatul de un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
5 Ceaiuri medicinale pentru digestie ușoară

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili