30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
Pentru 4 persoane :
- 12 catrofi potriviti
- 4 cepe potrivite
- 1 ardei sau 1/2 lingurita boia dulce
- 200 gr sunca porc
- 4 cremvursti
- 300 gr smantana sau iaurt cremoso
- 2 linguri faina
- 3 castraveciori murati
- 100 ml ulei
- o mana de marar verde
- patrunjel verde
- 300 ml apa
- sare si piper
Se pun cartoii la fiert cu coaja si in apa se adauga sare.
Se taie cepele fin si se pun la prajit in ulei la foc mic cu ardeiul taiat marunt sau boiaua de ardei dulce. Se taie sunca marunt, avand grija sa nu se arda ceapa in acest timp si se pune in tava. Se calesc timp de 10 min la foc mic. Se adauga apa fierbinte, se acopera si se fierbe timp de 10 min la foc potrivit, adaugand apa daca scade. Se pun la fiert separat cremvurstii timp de 5 min.
Faina se amesteca cu 200 gr iaurt cremoso sau smantana si( se adauga apa rece daca in tava sosul s-a evaporat)se toarna peste sosul de ceapa si sunca. Se fiebe 5 min adaugand apa fierbinte daca s-a ingrosat prea tare. Se pun cei patru cremvursti (dupa ce s-a inlaturat pielita) in tava peste sos si se adauga mararul sare si piper dupa gust mestecand bine un minut, apoi se ia de pe foc acoperind bine tava.
Sosul acrisor:100 gr smantana sau iaurt ramas se amesteca cu cei trei castraveciori murati sare si piper dupa gust.
Cartofii fierti se curata si se taie felii in farfurie adaugand sosul cu sunca si cremvurstiul deasupra, separat se pune si sosul acrisor. Se ornaza cu patrunjel verde taiat marunt.
Pofta buna !
O reteta propusa de: Bodnarescu Liana Emilia (Bod)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară