45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
file de somon
1 pateu de somon afumat la 4 portii
o cutie mate de smintana
4 cartofi
Mod de preparare:
intr-un vas se anesteca smintana cu pateul de somon, la care se adauga condimente dupa gust (de preferat Condimente mediteraniene Knorr)
fileul de somon se sareaza, se aseaza intr-o tava sau vas de de sticla termorezistenta unsa cu unt
sosul obtinut mai sus se toarna peste somon si se introduce in cuporul preincalzit (se poate prepara si la microunde)unde se tine la foc moderat cca 15 - 20 min.
cartofii curatati si taiati cubulete se fierb in apa cu sare,
peste cartofii scursi de apa si inca calzi, asezati intr-un castron, se toarna 2 lingurite ulei de masline, condimente dupa gust(oregano, rozmarin, menta, busuioc) si 3 lingurite de suc de lamaie, se lasa 5 minute acoperiti inainte de a fi serviti.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vacaru Eugenia (vacarue)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă