O reteta propusa de: Vera Anda
Omleta cu mezeluri
Ingrediente
- 200 g carnaciori
- 1 lingura ulei
- 4 oua
- sare
- 200 g muchiulet
Mod de preparare
Mezelurile se taie in bucatele mici si se prajesc. Ouale se bat bine, se adauga sare dupa gust si se umplu cu mezeluri.
Se ruleaza si se servesc calde.
Se pot pregati si daca se toarna ouale peste feliile de mezeluri prajite.
Omleta indiana
Ingrediente
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 100 ml supa
- 2 cepe mici
- 1-2 rosii
- 1 lingura iaurt
- 1 lingurita coriandru
- sare
- piper
- 1 lamaie
Mod de preparare
Supa se puna intr-un vas la fiert. Cand da in fiert se adauga ceapa taiata rondele si rosiile taiate si ele in cubulete. Peste compozitia care fierbe se adauga sare si piper dupa gust si o lingurita de coriandru.
Din cele 5 oua se prepara o omleta, se scoate si se pune deoparte. Trebuie sa o acoperi cu ceva ca sa se mentina calda.
Dupa ce supa fierbe max.10 minute, se strecoara si rosiile si ceapa se pun peste omleta calda.
Peste supa ramasa se pune iaurt si zeama obtinuta de la o lamaie.
Se obtine un sos excelent care se serveste alaturi de omleta.
Omleta la cuptor
Ingrediente
- o cutie de pateu de carne
- 6 linguri de lapte
- 5 oua
- 50 g unt
- 120 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare
Intr-un vas uns cu ulei se pun felii de din cutia de pateu. Nu se pun una peste alta.
Se adauga cate putin unt peste fiecare felie si apoi se pune la cuptor aproximativ 5 minute.
Ouale se bat bine. Se adauga si laptele si se bat in continuare. Sare se pune dupa gust.
Ouale batute se pun peste feliile de la cuptor. Se pune si cascaval in bucatele mici si se mai tine putin la cuptor.
Tu cum pregatesti ouale?
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară