IN ACEST ARTICOL:
Iata un binecunoscut mic dejun! Stim cu totii cum sa preparam omleta, insa niciodata sa nu spunem ca nu mai avem ce invata. Va propunem mai multe retete de omlete.
Ouale se bat spuma dupa care se incorporeaza parmezanul ras si se varsa in tigaie peste dovlecei. Se coace pe ambele parti avand grija sa nu se faramiteze (se intoarce cu ajutorul unui capac intins).

O reteta propusa de: Vera Anda

Omleta cu mezeluri

Ingrediente
  • 200 g carnaciori
  • 1 lingura ulei
  • 4 oua
  • sare
  • 200 g muchiulet

Mod de preparare

Mezelurile se taie in bucatele mici si se prajesc. Ouale se bat bine, se adauga sare dupa gust si se umplu cu mezeluri.
Se ruleaza si se servesc calde.
Se pot pregati si daca se toarna ouale peste feliile de mezeluri prajite.

Omleta indiana

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 100 ml supa
  • 2 cepe mici
  • 1-2 rosii
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingurita coriandru
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Supa se puna intr-un vas la fiert. Cand da in fiert se adauga ceapa taiata rondele si rosiile taiate si ele in cubulete. Peste compozitia care fierbe se adauga sare si piper dupa gust si o lingurita de coriandru.

Din cele 5 oua se prepara o omleta, se scoate si se pune deoparte. Trebuie sa o acoperi cu ceva ca sa se mentina calda.

Dupa ce supa fierbe max.10 minute, se strecoara si rosiile si ceapa se pun peste omleta calda.
Peste supa ramasa se pune iaurt si zeama obtinuta de la o lamaie.
Se obtine un sos excelent care se serveste alaturi de omleta.

Omleta la cuptor


Ingrediente

  • o cutie de pateu de carne
  • 6 linguri de lapte
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 120 g cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un vas uns cu ulei se pun felii de din cutia de pateu. Nu se pun una peste alta.
Se adauga cate putin unt peste fiecare felie si apoi se pune la cuptor aproximativ 5 minute.
Ouale se bat bine. Se adauga si laptele si se bat in continuare. Sare se pune dupa gust.
Ouale batute se pun peste feliile de la cuptor. Se pune si cascaval in bucatele mici si se mai tine putin la cuptor.


Tu cum pregatesti ouale?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri