40-45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
250 grame f�in�, patru ou�, un praf de copt, 100 ml. vin alb (eu recomand Sauvignon blanc de Jidvei),100 ml. ulei, 100 grame m�sline verzi(neap�rat verzi �i f�r� samburi),100 grame ca�caval, 100 grame kaizer sau alt� carne semipreparat�, 200 ml. coniac(eu recomand coniacul Jidvei) sau palinc� de 54 de grade �i o sticl� de vin ro�u de calitate, dulce sau demidulce .
Mod de preparare:
Se bat foarte bine ou�le intregi,neseparate, se adaug� f�ina, praful de copt stins in lapte sau zeam� de l�maie(poate fi �i ap�, la nevoie), uleiul �i vinul, pan� la omogenizare complet�,se adaug� ca�cavalul,m�slinele �i kaizerul t�iate in prealabil in cubule�e de aproximativ 1 cmc �i se amestec� din nou pan� la omogenizare complet�.Toate aceste opera�ii se pot face intr-un vas emailat saui chiar un bol de plastic .
Dup� omogenizare, se r�stoarn� con�inutul intr-o tav� tapetat� in prealabil cu ulei �i f�in�, fundul t�vii �i pere�ii imbr�ca�i in folie se staniol,pentru a evita lipirea �i se d� la cuptoru� inc�ns moderat .Pan� se coace preparatul, se st� de vorb� cu coniacul, dup� aproximativ trei sferturi de or� se scoate tava din cuptor, se r�stoarn� preparatul pe un platou �i se poate consuma fie fierbinte, fie rece, stropit bine cu vinul ro�u la sfar�it
Men�ionez c� am aflat aceast� re�et� dela TV-actri�a Monica Ghiu��,am reu�it-o de fiecare dat� !!!
Iat� o mas� de sear� excelent� !
POFT� BUN� !
O reteta propusa de: Bo�ocan Adrian (adibozzocelcumplit)
Stii o reteta delicioasa? Da click aici si trimite-o.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară