40-45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
250 grame fin, patru ou, un praf de copt, 100 ml. vin alb (eu recomand Sauvignon blanc de Jidvei),100 ml. ulei, 100 grame msline verzi(neaprat verzi i fr samburi),100 grame cacaval, 100 grame kaizer sau alt carne semipreparat, 200 ml. coniac(eu recomand coniacul Jidvei) sau palinc de 54 de grade i o sticl de vin rou de calitate, dulce sau demidulce .
Mod de preparare:
Se bat foarte bine oule intregi,neseparate, se adaug fina, praful de copt stins in lapte sau zeam de lmaie(poate fi i ap, la nevoie), uleiul i vinul, pan la omogenizare complet,se adaug cacavalul,mslinele i kaizerul tiate in prealabil in cubulee de aproximativ 1 cmc i se amestec din nou pan la omogenizare complet.Toate aceste operaii se pot face intr-un vas emailat saui chiar un bol de plastic .
Dup omogenizare, se rstoarn coninutul intr-o tav tapetat in prealabil cu ulei i fin, fundul tvii i pereii imbrcai in folie se staniol,pentru a evita lipirea i se d la cuptoru incns moderat .Pan se coace preparatul, se st de vorb cu coniacul, dup aproximativ trei sferturi de or se scoate tava din cuptor, se rstoarn preparatul pe un platou i se poate consuma fie fierbinte, fie rece, stropit bine cu vinul rou la sfarit
Menionez c am aflat aceast reet dela TV-actria Monica Ghiu,am reuit-o de fiecare dat !!!
Iat o mas de sear excelent !
POFT BUN !
O reteta propusa de: Boocan Adrian (adibozzocelcumplit)
Stii o reteta delicioasa? Da click aici si trimite-o.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie