Ingrediente:
6 oua mari
800 gr. zahar
250 ml. ulei
1 pachet margarina Unirea
2 cubulete drojdie proaspata
2 kg. faina + 200 gr.
1 litru lapte
arome de care ai
cacao
nuca stafide
rahat
Mod de preparare:
Laptele caldut, zaharul, 4 oua intregi, 2 galbenusuri, un praf sare, mirodenii, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte caldut se amesteca intr-un vas mare si le lasi la caldura de seara pana dimineata ( aproximativ 8 ore). A doua zi amesteci in ploaie faina cernuta in prealabil.
Topesti margarina pe foc si o lasi sa se raceasca, dupa care o torni peste coca amestecand continuu. Daca la sfarsit coca are consistenta prea moale, se mai pun 200 gr. faina.
ATENTIE! Coca rezultata va fi mai moale decat la cozonacul framantat, deci nu pune faina in exces.
Lasi la crescut intr-un vas acoperit, la caldura. Dupa ce compozitia si-a dublat volumul, presari blatul de lucru cu faina din abundenta, umpli cozonacii, ii pui in forme unse cu ulei, ii ungi cu albusurile ramase, presari mac, zahar tos sau semunte de susan si mai lasi putin la crescut. Ii coci la foc potrivit.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Elena Baciu (ag63bac)
Cozonac neframantat

Vizionare placuta
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”