Este mult de munca dar este gustos.

Ingrediente:

-4oua
-1kg faina
-60gr drojdie
-stafide
-rahat
-nuca
-cacao
-esente
-350gr zahar
-1 lingurita sare
-1 pachet margarina
-200 gr ulei
-250 gr lapte
- 4 lamai

Mod de preparare:

Se face maiaua dion putin lapte caldut, drojdie si putina faina (sa fie comp ca de clatite)se lasa la crescut intre timp se bate albusul cu zaharul pana se topeste,galbenusurile se amesteca cu esentele si lamiiasai se toarna peste albusul batut,dupa ce a crescut maiaua se toarna in ligheanul cu faina se adauga stafide si incepi sa torni din compozitia care ai facuto din ouo incepi sa framintisi treptat mai adaugi din compozitie nu pe toata odata dupa ce ai rasturnat toata compozitia framinti bine cam 1/2 ora apoi adaugi margarina si framinti iar framinti pana se curata coca de pe mina si incepi sa pui putin ulei si framinti pui uleiputin cate putin se framinta aproape 1ora se lasa la crescut se intind doua bucati de coca se pune deasupra cacaua cu putin zahar, rahat si nuca asata se pune pe ambele bucati se ruleaza amindoua si apoi se inpletesc se aseaza in tava unsa cu margarina si se da pe desupra cu ou batut,zahar si mac se mai lasa la crescut si dupa aceea se pune in cuptorul incins se tin 1ora lafoc potrivit.

Pofta buna!
Craciun fericit !


O reteta propusa de: Paulina Patroi (patroi_paulina)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri