Este mult de munca dar este gustos.

Ingrediente:

-4oua
-1kg faina
-60gr drojdie
-stafide
-rahat
-nuca
-cacao
-esente
-350gr zahar
-1 lingurita sare
-1 pachet margarina
-200 gr ulei
-250 gr lapte
- 4 lamai

Mod de preparare:

Se face maiaua dion putin lapte caldut, drojdie si putina faina (sa fie comp ca de clatite)se lasa la crescut intre timp se bate albusul cu zaharul pana se topeste,galbenusurile se amesteca cu esentele si lamiiasai se toarna peste albusul batut,dupa ce a crescut maiaua se toarna in ligheanul cu faina se adauga stafide si incepi sa torni din compozitia care ai facuto din ouo incepi sa framintisi treptat mai adaugi din compozitie nu pe toata odata dupa ce ai rasturnat toata compozitia framinti bine cam 1/2 ora apoi adaugi margarina si framinti iar framinti pana se curata coca de pe mina si incepi sa pui putin ulei si framinti pui uleiputin cate putin se framinta aproape 1ora se lasa la crescut se intind doua bucati de coca se pune deasupra cacaua cu putin zahar, rahat si nuca asata se pune pe ambele bucati se ruleaza amindoua si apoi se inpletesc se aseaza in tava unsa cu margarina si se da pe desupra cu ou batut,zahar si mac se mai lasa la crescut si dupa aceea se pune in cuptorul incins se tin 1ora lafoc potrivit.

Pofta buna!
Craciun fericit !

O reteta propusa de: Paulina Patroi (patroi_paulina)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cozonac de la Paula.