- 2 kg de ciolane de porc
- 250 g de sorici
- o ceapa potrivita
- 4-5 catei de usturoi
- piper boabe
- sare, aproximativ o lingurita
Carnea cu sorici trebuie sa fie putin parlita si apoi spalata. Se pune la fiert cu apa rece, apa trebuie sa depaseasca nivelul carnii cu 7 cm. Se pune sare si ceapa fara sa fie taiata.
Piftia trebuie sa fie fiarta la foc mic si capacul sa fie putin dat intr-o parte.
Se lasa la fiert cam 5 ore, cat sa scada apa si carnea sa se desprinda de pe oase. Carnea poate fi fiarta in oala sub presiune si se tine doar 2 ore de cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil.
Oala se lasa deoparte pana a doua zi. Nu uita sa cureti grasimea formata.
A doua zi se pune vasul putin pe foc mic ca sa se lichefieze supa. Carnea se rupe in bucatele si se pune in castronase cu cate putin sorici.
In supa se pune sare dupa gust si usturoiul tocat marunt.
Se strecoara si se pune peste carnea din castronase.
Se tine la frigider cateva ore si este tocmai buna de servit.
Pofta buna!
Tu cum pregatesti piftia? Da click aici si trimite reteta.
Echipa Delly iti ureaza SARBATORI FERICITE !
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară