- 2 kg de ciolane de porc
- 250 g de sorici
- o ceapa potrivita
- 4-5 catei de usturoi
- piper boabe
- sare, aproximativ o lingurita
Carnea cu sorici trebuie sa fie putin parlita si apoi spalata. Se pune la fiert cu apa rece, apa trebuie sa depaseasca nivelul carnii cu 7 cm. Se pune sare si ceapa fara sa fie taiata.
Piftia trebuie sa fie fiarta la foc mic si capacul sa fie putin dat intr-o parte.
Se lasa la fiert cam 5 ore, cat sa scada apa si carnea sa se desprinda de pe oase. Carnea poate fi fiarta in oala sub presiune si se tine doar 2 ore de cand au inceput sa iasa primii vapori prin ventil.
Oala se lasa deoparte pana a doua zi. Nu uita sa cureti grasimea formata.
A doua zi se pune vasul putin pe foc mic ca sa se lichefieze supa. Carnea se rupe in bucatele si se pune in castronase cu cate putin sorici.
In supa se pune sare dupa gust si usturoiul tocat marunt.
Se strecoara si se pune peste carnea din castronase.
Se tine la frigider cateva ore si este tocmai buna de servit.
Pofta buna!
Tu cum pregatesti piftia? Da click aici si trimite reteta.
Echipa Delly iti ureaza SARBATORI FERICITE !
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?