50 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Pentru foi :
- 300 gr faina
- un ou
- 1 pahar de vin cu ulei
- 150 zahar
- 1praf de amoniac stins cu zeama de lamiie
- 300 ml lapte
- 4 lamii coaja si zeama
- un pachet de unt
- 3-4 linguri de faina
- 250gr .zahar
Mod de preparare:
Se amesteca oul cu zaharul si uleiul se incorporeaza faina se pune si praf de amoniac stins si rezulta o coca care se imparte in 3. se coc 3 foi pe dosul tavii de aragaz (aprox 10-15 min) se scot fara a se rupe!! Crema: 300 ml lapte se fierb cu 250 zahar cind zahar e dizolvat se adauga zeama si coaja de la lamii si 4 linguri de faina se tine la foc mic sau pe bain -marie pina se ingroasa!
Se da deoparte cind se racoreste putin se adauga untul frecind continuu .Se pune crema intre foi si se taie a 2 zi.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Hostiuc Liliana (liliana_hostiuc)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!