- 200 g zahar
- 150 g nuci macinate
- lapte
- esenta de rom
Zaharul se pune intr-o craticioara si se acopera cu lapte.
Se fierbe la foc potrivit pana se obtine un sirop foarte gros peste care se adauga nucile macinate.
Se mai lasa sa fiarba putin, cat sa dea in clocot si se amesteca fara oprire pana cand devine ca o pasta vascoasa.
Se da la o parte de pe foc si se pune esenta de rom.
Compozitia se imparte in 2 parti, una mai mica una mai mare. Cantitatea mai mare se lasa alba iar cealalta se coloreaza cu putin colorant vegetal comestibil.
Din martipanul alb se formeaza un picior de ciuperca mai mare si cate mai mici. Din martipanul rosu se fac caciulitele ciupercilor.
Se lasa sa se usuce pe un platou.
Sunt excelente!
Pofta buna!
Echipa Delly iti ureaza SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI !
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare