- 200 g zahar
- 150 g nuci macinate
- lapte
- esenta de rom
Zaharul se pune intr-o craticioara si se acopera cu lapte.
Se fierbe la foc potrivit pana se obtine un sirop foarte gros peste care se adauga nucile macinate.
Se mai lasa sa fiarba putin, cat sa dea in clocot si se amesteca fara oprire pana cand devine ca o pasta vascoasa.
Se da la o parte de pe foc si se pune esenta de rom.
Compozitia se imparte in 2 parti, una mai mica una mai mare. Cantitatea mai mare se lasa alba iar cealalta se coloreaza cu putin colorant vegetal comestibil.
Din martipanul alb se formeaza un picior de ciuperca mai mare si cate mai mici. Din martipanul rosu se fac caciulitele ciupercilor.
Se lasa sa se usuce pe un platou.
Sunt excelente!
Pofta buna!
Echipa Delly iti ureaza SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI !
Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023