Ingrediente
- ½ kg carne de porc cat mai slaba
- 1 picior de porc
- 1 kg carne de la capatana
- 60 g gelatina
- 2 cepe mici
- o ureche de porc
- o frunza de dafin
- usturoi
- sare
Mod de preparare
Carnea, piciorul si urechea se pun la fiert in apa (trebuie sa fie o cantitate potrivita pentru acestea, astfel incat sa fiarba).
Se lasa sa fiarba si de fiecare data cand se formeaza spuma aceasta trebuie sa fie indepartata.
Cand inca nu a fiert complet se adauga cele doua cepe, sare si eventual o frunza de dafin.
Dupa ce fierbe foarte bine, carnea se scoate, dar piciorul si urechea se mai lasa sa fiarba pana este moale soriciul.
Gelatina se tine in apa rece si se tine acolo pana se umfla.
Zeama obtinuta in urma fierberii carnii se strecoara si se degreseaza. In zeama se pune si gelatina care se amesteca pana se dizolva. Se pune si sare dupa gust si de asemenea, si zeama de o capatana de usuturoi;acesta trebuie sa fie bine pisat.
Zeama se pune intr-un castron mare si in aceasta se pune si carnea taiata in mici bucatele.
Se tine la frigider si se poate servi.
Este o toba excelenta, se prepara mult mai usor. Din pacate are si un dezavantaj: nu se poate tine timp indelungat.
Pofta buna!
COMUNITATEA DELLY
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea DELLY!
Sugestiile si parerile sunt binevenite!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?