Ingrediente
- ½ kg carne de porc cat mai slaba
- 1 picior de porc
- 1 kg carne de la capatana
- 60 g gelatina
- 2 cepe mici
- o ureche de porc
- o frunza de dafin
- usturoi
- sare
Mod de preparare
Carnea, piciorul si urechea se pun la fiert in apa (trebuie sa fie o cantitate potrivita pentru acestea, astfel incat sa fiarba).
Se lasa sa fiarba si de fiecare data cand se formeaza spuma aceasta trebuie sa fie indepartata.
Cand inca nu a fiert complet se adauga cele doua cepe, sare si eventual o frunza de dafin.
Dupa ce fierbe foarte bine, carnea se scoate, dar piciorul si urechea se mai lasa sa fiarba pana este moale soriciul.
Gelatina se tine in apa rece si se tine acolo pana se umfla.
Zeama obtinuta in urma fierberii carnii se strecoara si se degreseaza. In zeama se pune si gelatina care se amesteca pana se dizolva. Se pune si sare dupa gust si de asemenea, si zeama de o capatana de usuturoi;acesta trebuie sa fie bine pisat.
Zeama se pune intr-un castron mare si in aceasta se pune si carnea taiata in mici bucatele.
Se tine la frigider si se poate servi.
Este o toba excelenta, se prepara mult mai usor. Din pacate are si un dezavantaj: nu se poate tine timp indelungat.
Pofta buna!
COMUNITATEA DELLY
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea DELLY!
Sugestiile si parerile sunt binevenite!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară