blatul:
-6 albusuri
-200 gr.zahar
-250 gr.nuci macinate sau alune prajite
-5 linguri faina
-1 praf de copt
crema:
-13 linguri zahar
-200 gr.unt
-galbenusele
-200 gr.nuci sau alune
Mod de preparare
Blatul:se bat albusurile spuma, cu zaharul apoi nuca faina si praful de copt .
Compozitia se pune intr-o tava ce se coace la foc potrivit 20-30 min.
Crema:8 linguri zahar se caramelizeaza ,se adauga 200 gr.unt totul pe foc .
Separat se amesteca 6 galbenusuri cu 5 linguri zahar tos ,200 gr. nuci prajite si taiate. Se amesteca crema de galbenusuri cu cea de zahar caramelizat si se fierb la foc mic 10-15 min.
Pe blatul rece se intinde 200 gr. de ciocolata menaj alba, topita, se lasa sa se intareasca , dupa care se pune crema caramel peste care se intinde 200 gr. ciocolata menaj neagra, topita.
Ciocolata menaj se topeste intr-un vas care se pune pe baie de aburi, iar dupa ce s-a topit se adauga 2-3 linguri ulei.
Pofta buna !
O reteta propusa de Paun Speranta
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri