Pot fi servite ca aperitiv , sau ca masa de seara , sunt usoare si starnesc pofta din cauza aromelor folosite

Ingrediente:

  • cartofi de marime medie, de forma rotunda sau ovala
  • branza de ras-telemea sau dupa preferinta familiei
  • mezeluri sau resturi de friptura tocate marunt
  • ketchup
  • busuioc
  • cimbru
  • oregano, in cantitati mici
  • sare doar daca este nevoie

Mod de preparare:

Cartofii se spala BINE de tot, se sterg si se taie jumatati, fara sa se curete de coaja. Din fiecare jumatate se decupeaza cu cutitul un "capac" , in locul caruia se va pune umplutura, deci trebuie sa fie scoasa o cantitate suficienta de cartof , fara a afecta "cosuletul" in timpul coacerii. Se amesteca mezelurile sau carnea prajita tocata marunt cu cutitul, cu branza rasa , cu ketchup , cu verdeturile si se umplu cosuletele. Se unge exteriorul cartofului cu ulei , se acopera cu capacele decupate , se aseaza la cuptor la foc potrivit pentru coacere, intr-o tava neunsa.

Aroma placuta va va spune cat sa ii lasati la copt . Se pot folosi si bucati de costita afumata, slaninuta , sunca, iar pe deasupra se poate rade cascaval.
Fantezia culinara a gospodinei poate sa adauge si felii de rosii, sau ardei taiati felii, care se pun sub capac .
Familia mea spune ca sunt foarte buni , va doresc distractie placuta la preparare si POFTA BUNA !

Va multumesc !

O reteta propusa de: Daniela Mariana Zamostean (d_zamostean)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri