Ingrediente:
- cartofi de marime medie, de forma rotunda sau ovala
- branza de ras-telemea sau dupa preferinta familiei
- mezeluri sau resturi de friptura tocate marunt
- ketchup
- busuioc
- cimbru
- oregano, in cantitati mici
- sare doar daca este nevoie
Mod de preparare:
Cartofii se spala BINE de tot, se sterg si se taie jumatati, fara sa se curete de coaja. Din fiecare jumatate se decupeaza cu cutitul un "capac" , in locul caruia se va pune umplutura, deci trebuie sa fie scoasa o cantitate suficienta de cartof , fara a afecta "cosuletul" in timpul coacerii. Se amesteca mezelurile sau carnea prajita tocata marunt cu cutitul, cu branza rasa , cu ketchup , cu verdeturile si se umplu cosuletele. Se unge exteriorul cartofului cu ulei , se acopera cu capacele decupate , se aseaza la cuptor la foc potrivit pentru coacere, intr-o tava neunsa.
Aroma placuta va va spune cat sa ii lasati la copt . Se pot folosi si bucati de costita afumata, slaninuta , sunca, iar pe deasupra se poate rade cascaval.
Fantezia culinara a gospodinei poate sa adauge si felii de rosii, sau ardei taiati felii, care se pun sub capac .
Familia mea spune ca sunt foarte buni , va doresc distractie placuta la preparare si POFTA BUNA !
Va multumesc !
O reteta propusa de: Daniela Mariana Zamostean (d_zamostean)
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse