Ingrediente:- 1 peste de marime potrivita(salau,cod)
- 1 ceapa mica
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 2-3 buc. de usturoi
- patrunjel
- busuioc
- menta(frunze)
- 2-3 rosii
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingurita de sos de rosii
- putina lamaie
Mod de preparare:
Se taie rondele de 1 cm sau se feliaza ,se pun intr-o tigaie de teflon incinsa si unsa cu putin unt si se prajesc pe ambele parti toate buc. de peste. Se scot si se pun intr-un vas acoperit dupa ce au fost prajiti,separat se pregateste sosul. Se taie rosiile,ardeiul gras si cel iute , se marunteste usturoiul ,se taie ceapa, toate frunzele de verdeata.
Se pune intr-o tigaie putin ulei de masline,se adauga ceapa pina se rumeneste putin ,apoi se adauga rosiile taiate marunt , usturoiul, frunzele, o lingurita de mustar ,o lingurita de sos de rosii si ardeii,toate acestea se fac deasupra focului (foc mic)pina toata compozitia se inmoaie, se stropeste cu lamiie si bulion (ptr. cine vrea).
Cind sosul este gata se ia de pe foc, si intr-un vas de yena se asterne un strat din acest sos se pune pestele care este deja prajit ,iar peste el se asterne sosul ce a ramas. Se da la cuptor ptr. inca 10 minute .Se scoate si se poate servi cu orez fiert sau cartofi natur.
Pofta buna !
O reteta propusa de: Selejan Monica (delia34)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor