cca 2 - ore
Dificultate:
ridicata
Ingrediente:
1.PT BLAT:
6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina, 1 lg cu varf cacao, esente
2.PT CREMA:250g lapte, 300g zahar, 2 oua, 3 lg faina, 200g unt, 50 g stafide, esente
3.PT GLAZURA:100 g unt, 3 lg cacao, 3 lg zahar, 2 lg lapte, nuca cocos, esente
Mod de preparare:
1.BLATUL: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se bate pana se intareste bine albusul ca la bezea.Se adauga cate un galbenus amestecand cu lingura de lemn, apoi se pune cacao cernuta; se amesteca incet, iar la urma se pune faina si iar se amesteca incet.
Tava de la aragaz se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina(sau se pune o foaie speciala)si se pune compozitia la foc potrivit;cuptorul este bine incalzit in prealabil.
2.CREMA:Se amesteca totul, mai putin untul, si se pune pe baie de aburi; se amesteca tot timpul pana se ingroasa bine, apoi se da la racit. Se freaca bine untul si se incorporeaza in crema de mai sus.Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit se adauga crema, pe toate suprafata lui, apoi se aduga glazura.
3.GLAZURA:se amesteca bine untul cu cacao, zahar si lapte.Se pune la topit pe baie de aburi si asa fierbinte se toarna peste crema pe toata suprafata. Deasupra se presara nuca de cocos.Se taie a doua zi cu cutitul trecut prin apa fierbinte(asta pt cine are rabdare pana doua zi cand se taie fara sa se rupa...dar se poate manca si in aceeasi zi).
POFTA MARE!!!
O reteta propusa de: Ursu Iuliana (iuliana_ursu)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară