6 oua
1 cana zahar(250g)
un praf de sare
1 portocala
2 plicuri cappuccino
200g smantana
100ml lapte
150g unt
praf de copt
ciocolata alba
cam 1 cana de faina
un plic crema pt tarta Dr. Oetker.
Mod de preparare:
Blat: albusurile se bat spuma cu zaharul(150g pudra), se adauga 50 g unt topit, miez portocala taiat marunt (oparit in sirop de zahar), galbenusurile(cate unul), praful de copt si faina(treptat, in ploaie), se obtine un aluat si se coace. Dupa ce se raceste se taie in felii subtiri.
Crema: untul(100g) se amesteca cu 100g zahar pudra, se adauga praful cappuccino, praful de crema pt tarta, apoi smantana si laptele, si se amesteca, de preferinta cu mixerul, pana se obtine o crema de consistenta mai crescuta. Aceasta se aplica intre feliile de blat, pe ultimul strat de blat urmand a fi pusa glazura.
Glazura: O cicolata alba se topeste pe baie de aburi, eventual cu o lingura de smantana, si se adauga coaja de portocala rasa( fara partea alba!), apoi se pune deasupra prajiturii.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Cat Poldy (poldy_cat)
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei