3 oua
1/2 kg. faina
200 g margarina
200 g unt
3-4 linguri lapte
1 lingurita amoniac
450 g zahar farin
2 linguri cacao
2 linguri gem
1 pahar cu visine din visinata, dar fara samburi
ciocolata menaj
Mod de preparare:
Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii de la aragaz, din 3 galbenusuri, 1/2 faina,200 g margarina, 3-4 linguri de lapte,1 lingurita de amoniac, 150 g zahar farin.
Pentru crema, se amesteca 200 g unt cu 150 g zahar farin, se adauga apoi 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem, iar una din cele 3 foi(coapte pe dosul tavii) de rupe si se inmoaie cu putin lapte pana se face ca o pasta. Apoi se amesteca cu crema.
Glazura se face batandu-se 3 albusuri cu 150 g zahar deasupra unui vas cu apa fiarta, pana se ingraosa ca o smantana.
Prajitura se monteaza astfel: o foaie jos peste care se pune crema, apoi urmatoarea foaie peste care se aseaza albusurile batute ca o smantana. Deasupra se rade ciocolata de menaj.
Se serveste rece!!
Pofta buna!
O reteta propusa de: Antoaneta Tomescu (toni)
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!