Prajitura betiva

O prajitura deosebita.
Ingrediente:

3 oua
1/2 kg. faina
200 g margarina
200 g unt
3-4 linguri lapte
1 lingurita amoniac
450 g zahar farin
2 linguri cacao
2 linguri gem
1 pahar cu visine din visinata, dar fara samburi
ciocolata menaj


Mod de preparare:

Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii de la aragaz, din 3 galbenusuri, 1/2 faina,200 g margarina, 3-4 linguri de lapte,1 lingurita de amoniac, 150 g zahar farin.

Pentru crema, se amesteca 200 g unt cu 150 g zahar farin, se adauga apoi 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem, iar una din cele 3 foi(coapte pe dosul tavii) de rupe si se inmoaie cu putin lapte pana se face ca o pasta. Apoi se amesteca cu crema.

Glazura se face batandu-se 3 albusuri cu 150 g zahar deasupra unui vas cu apa fiarta, pana se ingraosa ca o smantana.

Prajitura se monteaza astfel: o foaie jos peste care se pune crema, apoi urmatoarea foaie peste care se aseaza albusurile batute ca o smantana. Deasupra se rade ciocolata de menaj.

Se serveste rece!!
Pofta buna!

O reteta propusa de: Antoaneta Tomescu (toni)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri