3 oua
1/2 kg. faina
200 g margarina
200 g unt
3-4 linguri lapte
1 lingurita amoniac
450 g zahar farin
2 linguri cacao
2 linguri gem
1 pahar cu visine din visinata, dar fara samburi
ciocolata menaj
Mod de preparare:
Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii de la aragaz, din 3 galbenusuri, 1/2 faina,200 g margarina, 3-4 linguri de lapte,1 lingurita de amoniac, 150 g zahar farin.
Pentru crema, se amesteca 200 g unt cu 150 g zahar farin, se adauga apoi 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem, iar una din cele 3 foi(coapte pe dosul tavii) de rupe si se inmoaie cu putin lapte pana se face ca o pasta. Apoi se amesteca cu crema.
Glazura se face batandu-se 3 albusuri cu 150 g zahar deasupra unui vas cu apa fiarta, pana se ingraosa ca o smantana.
Prajitura se monteaza astfel: o foaie jos peste care se pune crema, apoi urmatoarea foaie peste care se aseaza albusurile batute ca o smantana. Deasupra se rade ciocolata de menaj.
Se serveste rece!!
Pofta buna!
O reteta propusa de: Antoaneta Tomescu (toni)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor