3 oua
1/2 kg. faina
200 g margarina
200 g unt
3-4 linguri lapte
1 lingurita amoniac
450 g zahar farin
2 linguri cacao
2 linguri gem
1 pahar cu visine din visinata, dar fara samburi
ciocolata menaj
Mod de preparare:
Se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii de la aragaz, din 3 galbenusuri, 1/2 faina,200 g margarina, 3-4 linguri de lapte,1 lingurita de amoniac, 150 g zahar farin.
Pentru crema, se amesteca 200 g unt cu 150 g zahar farin, se adauga apoi 2 linguri de cacao, 2 linguri de gem, iar una din cele 3 foi(coapte pe dosul tavii) de rupe si se inmoaie cu putin lapte pana se face ca o pasta. Apoi se amesteca cu crema.
Glazura se face batandu-se 3 albusuri cu 150 g zahar deasupra unui vas cu apa fiarta, pana se ingraosa ca o smantana.
Prajitura se monteaza astfel: o foaie jos peste care se pune crema, apoi urmatoarea foaie peste care se aseaza albusurile batute ca o smantana. Deasupra se rade ciocolata de menaj.
Se serveste rece!!
Pofta buna!
O reteta propusa de: Antoaneta Tomescu (toni)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?