- 1 1/2 kg de mere
- 1/3 pachet de unt
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- scortisoara
- 2 linguri de smantana
- 1 praf de copt, zahar vanilat esenta de rom
- faina
Mod de preparare
Se spala merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga 3 linguri de zahar scortisoara , esenta de rom si zahar vanilat. Se calesc pana cand devin moi.
Untul, smantana, oul, 2 liguri de zahar, praf de copt, esenta de rom si faina se framanta pana cand aluatul se poate intinde. Se iau 2/3 din aluat si se intinde o foaie care se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se acopera uniform cu merele calite.
Aluatul ramas se intinde si se aseaza deasupra. Se inteapa cu furculita.
Dupa coacere se scoate, se taie bucati mici si se tapeteaza cu zahar vanilat.
Este o prajitura plina de savoare. Bucatile mici si aluatul foarte subtire, 1 mm, ii dau un aspect deosebit.
Pofta buna!
O reteta propusa de Matilda Mihalcea
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.