- 1 1/2 kg de mere
- 1/3 pachet de unt
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- scortisoara
- 2 linguri de smantana
- 1 praf de copt, zahar vanilat esenta de rom
- faina
Mod de preparare
Se spala merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se adauga 3 linguri de zahar scortisoara , esenta de rom si zahar vanilat. Se calesc pana cand devin moi.
Untul, smantana, oul, 2 liguri de zahar, praf de copt, esenta de rom si faina se framanta pana cand aluatul se poate intinde. Se iau 2/3 din aluat si se intinde o foaie care se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se acopera uniform cu merele calite.
Aluatul ramas se intinde si se aseaza deasupra. Se inteapa cu furculita.
Dupa coacere se scoate, se taie bucati mici si se tapeteaza cu zahar vanilat.
Este o prajitura plina de savoare. Bucatile mici si aluatul foarte subtire, 1 mm, ii dau un aspect deosebit.
Pofta buna!
O reteta propusa de Matilda Mihalcea
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară