- 3,5 kg gogosari
- 150 ml ulei
- 1 kg otet alimentar
- 150 gr.zahar
- 5 linguri miere
- 3 linguri sare de bucatarie
- 2-3 linguriþe de piper boabe
- foi de dafin (2-3 de borcan de 450gr.)
- 2-3 radacini de hrean
Mod de preparare
Sespala 10-11 borcane de 450 gr cu capac care se infileteaza si se lasa la uscat. Se taie gogosari, spalati, in sferturi,
Din ingredientele mai sus enumerate se face o compozitie care se va pune la foc potrivit, la fiert. In el se adauga treptat gogosari feliati, se tin 2-3 minute in solutie, se scot cu paleta si se lasa intr-un vas, asa se procedeaza cu intreaga cantitate de gogosari. Se aseaza apoi in borcane, se toarna peste ele solutia de otet, nu inainte de a aseza in fiecare borcan rodele de hrean, foile de dafin impartindu-se in mod egal.
Peste gogosari se va repariza solutia , inca fierbinte apoi se vor infileta borcanele si se vor aseza pe raftul din camara, la loc rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de Magdalena Oprescu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară