- 3,5 kg gogosari
- 150 ml ulei
- 1 kg otet alimentar
- 150 gr.zahar
- 5 linguri miere
- 3 linguri sare de bucatarie
- 2-3 linguriþe de piper boabe
- foi de dafin (2-3 de borcan de 450gr.)
- 2-3 radacini de hrean
Mod de preparare
Sespala 10-11 borcane de 450 gr cu capac care se infileteaza si se lasa la uscat. Se taie gogosari, spalati, in sferturi,
Din ingredientele mai sus enumerate se face o compozitie care se va pune la foc potrivit, la fiert. In el se adauga treptat gogosari feliati, se tin 2-3 minute in solutie, se scot cu paleta si se lasa intr-un vas, asa se procedeaza cu intreaga cantitate de gogosari. Se aseaza apoi in borcane, se toarna peste ele solutia de otet, nu inainte de a aseza in fiecare borcan rodele de hrean, foile de dafin impartindu-se in mod egal.
Peste gogosari se va repariza solutia , inca fierbinte apoi se vor infileta borcanele si se vor aseza pe raftul din camara, la loc rece.
Pofta buna!
O reteta propusa de Magdalena Oprescu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?