Blat:
-5 oua
-250g zahar
-100ml ulei
-250g faina
-1 praf de copt
-1 fiola aroma
Crema:
-6 galbenusuri
-250g zahar
-2 linguri faina
-1 cana de lapte
-6 cubulete de ciocolata menaj
-1 fiola de esenta
-1 pachet de unt
Glazura:
-6 cuburi ciocolata de menaj
-70g unt
-4 linguri de lapte sau 2 plicuri de glazura ciocolata
Mod de preparare
Blatul: galbenusurile cu 1/2 din zahar + 5 linguri de apa se bat crema.Se adauga treptat uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si fiola de esenta, rezulta crema densa in care se vor amesteca cu mana foarte usor albusurile batute spuma cu 1/2 zahar. Se tapeteaza forma de tort se toarna compozitia si se introduce la cuptor, foc moderat, 45 minute.
Crema: Se amesteca galbenusurile cu laptele, zaharul, faina si esenta, f. bine si se pune compozitia pe foc mic pana devine ca o ciulama si face 2,3 basicute, apoi se pune la racit. Se topeste ciocolata si dupa ce nu mai este fierbinte se amesteca cu crema rezultata mai sus, apoi se adauga si untul. Crema de ciocolata trebuie sa fie rece cand se umple blatul.
Glazura: Se pune la topit ciocolata (se topeste in baie de aburabur) si se adauga apoi laptele si untul.
Se taie blatul in trei, se insiropeaza( va recomand o cafea concentrata f. dulce in care a-ti pus coniac dupa gust) fiecare foaie, se umple cu crema, se glazureaza si se pune la frigider cam 2-3 ore.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Micu Elena
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară