Blat:
-5 oua
-250g zahar
-100ml ulei
-250g faina
-1 praf de copt
-1 fiola aroma
Crema:
-6 galbenusuri
-250g zahar
-2 linguri faina
-1 cana de lapte
-6 cubulete de ciocolata menaj
-1 fiola de esenta
-1 pachet de unt
Glazura:
-6 cuburi ciocolata de menaj
-70g unt
-4 linguri de lapte sau 2 plicuri de glazura ciocolata
Mod de preparare
Blatul: galbenusurile cu 1/2 din zahar + 5 linguri de apa se bat crema.Se adauga treptat uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si fiola de esenta, rezulta crema densa in care se vor amesteca cu mana foarte usor albusurile batute spuma cu 1/2 zahar. Se tapeteaza forma de tort se toarna compozitia si se introduce la cuptor, foc moderat, 45 minute.
Crema: Se amesteca galbenusurile cu laptele, zaharul, faina si esenta, f. bine si se pune compozitia pe foc mic pana devine ca o ciulama si face 2,3 basicute, apoi se pune la racit. Se topeste ciocolata si dupa ce nu mai este fierbinte se amesteca cu crema rezultata mai sus, apoi se adauga si untul. Crema de ciocolata trebuie sa fie rece cand se umple blatul.
Glazura: Se pune la topit ciocolata (se topeste in baie de aburabur) si se adauga apoi laptele si untul.
Se taie blatul in trei, se insiropeaza( va recomand o cafea concentrata f. dulce in care a-ti pus coniac dupa gust) fiecare foaie, se umple cu crema, se glazureaza si se pune la frigider cam 2-3 ore.
Pofta Buna!
O reteta propusa de: Micu Elena
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani