Ingrediente
- 3 kg gogosari
- 2 kg ardei capia
- 3 linguri sare neiodata pt muraturi
- 1/4 lingurita salicilat(se gaseste in comert,la plic)
Cand cumparati ardeii si gogosarii, alegeti-i pe cei bine copti, astfel pasta va fi mult mai buna si va avea o culoare rosie, frumoasa.
Mod de preparare
Gogosarii si ardeii capia se spala,se curata de cotoare si se dau prin masina de tocat carne( este mult mai usor prin robot folosind vasul cu cutitul mare). Pasta obtinuta se pune la fiert, impreuna cu sarea,la foc potrivit.S e amesteca usor, din cand in cand. Dupa ce a scazut cam 1 cm se adauga salicilatul,se mai amesteca odata si se stinge focul.Imediat,fierbinte,cu grija sa nu va opariti si folosind un polonic mic se toarna in borcane, se infileteaza capacele si se aseaza in paturi, la loc cald, pana a doua zi(exact ca si bulionul de rosii).
Pasta se pastreaza in camara, este foarte gustoasa, se poate folosi la ciorbe, supe, sarmale, chiftelute, sosuri. Astfel conservata rezista chiar si 3 ani fara sa se altereze.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Bodeanu Rodica
Va recomandam si alte retete pe baza de gogosari:
Salata de gogosari
Sos de gogosari
Gogosari murati

The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat
De la manipularea emoțională la abuzul sexual asupra copiilor: Mecanismele prin care copiii sunt vulnerabilizați și devin victime
Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar