Ingrediente prajitura cu branza de vaci
Pentru aluat prajitura cu branza de vaci
- 1 ou
- 50g margarina sau o lingura untura
- 1 praf de copt stins cu zeama de la o lamaie
- 150g zahar
- 200-250 g faina
Pentru umplutura prajitura cu branza de vaci
- 500g branza de vaci
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 galbenusuri
- 150g zahar
- 1 budinca vanilie
- 400-500 ml lapte
- 100g stafide (se poate si fara )
- Albusul se foloseste ca si glazura
Mod de preparare prajitura cu branza de vaci
Aluatul prajitura cu branza de vaci : se incorporeaza margarina (sau untura)in faina,se adauga zaharul,oul praful de copt si daca e necesar putin lapte. Se imbraca tava in hartie pentru copt,se indinde o foaie din aluat incat sa cuprinda si marginile tavii.
Umplutura prajitura cu branza de vaci: se freaca cele 4 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga budinca de vanilie, branza de vaci si la sfarsit laptele.
Compozitia obtinuta se toarna in tava deja "tapetata" cu aluatul si se da la foc potrivit aproximativ 40-45 min. Se bat albusurile spuma, se adauga 150 g zahar si se toarna peste prajitura (dupa cele 40.min de coacere) si se da inapoi la cuptor inca 10 min. la foc mic sa se "usuce" albusul.
Prajitura cu branza de vaci si stafide este foarte delicioasa !
Pofta buna !
O reteta propusa de : Mirela Elena
Învățătorul care a adus prima medalie de aur la școala din Giurgița face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor
Studiu: Peste o treime dintre gravide nu au fost la control ginecologic în timpul sarcinii. 18% dintre gravidele incluse în studiu au între 13 și 17 ani
Always, un brand P&G, susține și în acest an beneficiarele Asociației Pe Stop, femei din medii defavorizate, cu peste 220.000 de absorbante distribuite gratuit
Legea Dualității: cum integrăm partea luminoasă și pe cea întunecoasă în plan personal și profesional