Ingrediente prajitura cu branza de vaci
Pentru aluat prajitura cu branza de vaci
- 1 ou
- 50g margarina sau o lingura untura
- 1 praf de copt stins cu zeama de la o lamaie
- 150g zahar
- 200-250 g faina
Pentru umplutura prajitura cu branza de vaci
- 500g branza de vaci
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 galbenusuri
- 150g zahar
- 1 budinca vanilie
- 400-500 ml lapte
- 100g stafide (se poate si fara )
- Albusul se foloseste ca si glazura
Mod de preparare prajitura cu branza de vaci
Aluatul prajitura cu branza de vaci : se incorporeaza margarina (sau untura)in faina,se adauga zaharul,oul praful de copt si daca e necesar putin lapte. Se imbraca tava in hartie pentru copt,se indinde o foaie din aluat incat sa cuprinda si marginile tavii.
Umplutura prajitura cu branza de vaci: se freaca cele 4 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga budinca de vanilie, branza de vaci si la sfarsit laptele.
Compozitia obtinuta se toarna in tava deja "tapetata" cu aluatul si se da la foc potrivit aproximativ 40-45 min. Se bat albusurile spuma, se adauga 150 g zahar si se toarna peste prajitura (dupa cele 40.min de coacere) si se da inapoi la cuptor inca 10 min. la foc mic sa se "usuce" albusul.
Prajitura cu branza de vaci si stafide este foarte delicioasa !
Pofta buna !
O reteta propusa de : Mirela Elena
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară