Ingrediente
-1 kg zahar
-3 linguri zeama de lamaie
-1 kg boabe de struguri mari
-2-3 plicuri de zahar vanilat
-3 pahare de apa
Mod de preparare
Boabele de struguri se curata de coaja si de samburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga de zeama. Se pune zaharul cu apa la fiert si cand da in clocot se adauga o lingura de zeama de lamaie.Cand siropul s-a legat se trage cratita pe marginea aragazului si dupa 5 minute se adauga boabele de struguri.
Se lasa 15 minute sa se patrunda bine boabele cu sirop si se pune din nou la fiert. Se adauga si zeama de lamaie ramasa si cand este aproape gata se pune vanilia. Dulceata este gata cand pusa pe farfurie sta bob.Se lasa sa se raceasca apoi se pune in borcane. ( o reteta propusa de: Petre Elena)
Pofta dulce!
Un articol de Livia Dulceata
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?