Ingrediente
-1 kg zahar
-3 linguri zeama de lamaie
-1 kg boabe de struguri mari
-2-3 plicuri de zahar vanilat
-3 pahare de apa
Mod de preparare
Boabele de struguri se curata de coaja si de samburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga de zeama. Se pune zaharul cu apa la fiert si cand da in clocot se adauga o lingura de zeama de lamaie.Cand siropul s-a legat se trage cratita pe marginea aragazului si dupa 5 minute se adauga boabele de struguri.
Se lasa 15 minute sa se patrunda bine boabele cu sirop si se pune din nou la fiert. Se adauga si zeama de lamaie ramasa si cand este aproape gata se pune vanilia. Dulceata este gata cand pusa pe farfurie sta bob.Se lasa sa se raceasca apoi se pune in borcane. ( o reteta propusa de: Petre Elena)
Pofta dulce!
Un articol de Livia Dulceata
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară