Dulce, delicios de dulce. Ce poate fi mai bun dimineata decat o felie de paine cu unt si dulceata aromata? Doar asa poti spune cu adevarat ca iti incepi ziua intr-un mod delicios.
Dulceata de struguri

Ingrediente

-1 kg zahar
-3 linguri zeama de lamaie
-1 kg boabe de struguri mari
-2-3 plicuri de zahar vanilat
-3 pahare de apa

Mod de preparare

Boabele de struguri se curata de coaja si de samburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga de zeama. Se pune zaharul cu apa la fiert si cand da in clocot se adauga o lingura de zeama de lamaie.Cand siropul s-a legat se trage cratita pe marginea aragazului si dupa 5 minute se adauga boabele de struguri.
Se lasa 15 minute sa se patrunda bine boabele cu sirop si se pune din nou la fiert. Se adauga si zeama de lamaie ramasa si cand este aproape gata se pune vanilia. Dulceata este gata cand pusa pe farfurie sta bob.Se lasa sa se raceasca apoi se pune in borcane. ( o reteta propusa de: Petre Elena)


Pofta dulce!

Un articol de Livia Dulceata

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri