Dulceata, un desert delicios

Ingrediente
-1 kg zahar
-3 linguri zeama de lamaie
-1 kg boabe de struguri mari
-2-3 plicuri de zahar vanilat
-3 pahare de apa
Mod de preparare
Boabele de struguri se curata de coaja si de samburi. Se pun intr-un tifon sa se scurga de zeama. Se pune zaharul cu apa la fiert si cand da in clocot se adauga o lingura de zeama de lamaie.Cand siropul s-a legat se trage cratita pe marginea aragazului si dupa 5 minute se adauga boabele de struguri.
Se lasa 15 minute sa se patrunda bine boabele cu sirop si se pune din nou la fiert. Se adauga si zeama de lamaie ramasa si cand este aproape gata se pune vanilia. Dulceata este gata cand pusa pe farfurie sta bob.Se lasa sa se raceasca apoi se pune in borcane. ( o reteta propusa de: Petre Elena)
Pofta dulce!
Un articol de Livia Dulceata
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- apa de var
- asmatui
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse