Dulce, delicios de dulce. Ce poate fi mai bun dimineata decat o felie de paine cu unt si dulceata aromata? Doar asa poti spune cu adevarat ca iti incepi ziua intr-un mod delicios.

Ce poate fi mai bun dimineata decat o felie de paine cu unt si dulceata aromata? Cu adevarat poti spune ca iti incepi ziua intr-un mod delicios.


Inainte de a pregati dulceata, marmelada sau gem ia in considerare urmatoarele sfaturi:

Borcanele se tin putin in cuptor inainte de a se pune dulceata in ele.

Pentru evitarea formarii mucegaiului se pune putin rachiu de secara peste dulceata din borcan.

Ca sa nu se sparga se pune sub borcane o carpa umeda sau eventual coada unui tacam din metal.

Daca dulceata nu se leaga inseamna ca nu are suficienta pectina. Se adauga pectina si se lasa sa fiarba in continuare.

Daca fierbe prea mult, se poate adauga suc de lamaie si se pune iar la fiert.

Pentru un gust deosebit dulceata poate fi pusa in pahare afumate.

Daca dulceata face mucegai este un semn ca nu a fiert suficient.

Dulceata cea mai buna este cea pregatita chiar de tine in casa. Iti oferim cateva retete de dulceturi care speram ca ii vor incanta pe membrii familiei tale.


Dulceata de gutui



Ingrediente
  • 5 gutui potrivite
  • 500 ml apa
  • 1 lamaie
  • 1 kg zahar
  • o jumatate de baton de vanilie

Mod de preparare


Dupa ce se spala bine gutuile se curata de coaja si se dau prin razatoare. Este de preferat ca aceasta sa se faca repede pentru ca altfel gutuile incep sa-si schimbe culoarea.
Se pune apa intr-o craticioara, vanilia, zeama de la lamaie si zaharul si se fierbe. Cand siropul incepe sa se lege se adauga gutuile si se fierb in continuare.
Se lasa sa se raceasca si se pune in borcane.


Dulceata de capsuni

Ingrediente

- o farfurie adanca plina cu capsuni
- 1 kg de zahar
- 1 pahar de apa

Mod de preparare

Se procedeaza la fel ca la reteta de dulceata de gutui, se pune apa cu zaharul pana se face aproape sirop, se adauga fructele si se lasa sa fiarba.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri