Dulce, delicios de dulce. Ce poate fi mai bun dimineata decat o felie de paine cu unt si dulceata aromata? Doar asa poti spune cu adevarat ca iti incepi ziua intr-un mod delicios.
Trebuie sa indepartati mereu spuma formata pentru a nu se zaharisi dupa ce o puneti in borcane.


Dulceata de caise

Ingrediente
  • 1 kg zahar
  • 35 de caise coapte
  • 500 ml apa
  • apa de var

Mod de preparare

Caisele se curata de coaja si se scot samburii cu ajutorul unui betisor subtire. Caisele se tin 3-4 ore intr-un vas cu apa de var. Se scot, se clatesc cu apa si se lasa sa se usuce.
Zaharul se pune in cratita in care se va face dulceata si se lasa cu apa pana se topeste. Se adauga si zeama de lamaie si se lasa la fiert pana siropul se leaga.
Se pun caisele si se fierb la foc mic. Se face focul mai mare si se lasa pana se leaga bine.


Dulceata de piersici

Ingrediente

  • 1 kg piersici
  • 2 lamai
  • 4 frunze de asmatui
  • 500 g zahar

Mod de preparare

Piersicile se curata de coaja. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.
Se lasa sa fiarba pana se leaga dulceata bine.
In fiecare borcan se pune cate o frunza de asmatui si peste se toarna dulceata de piersici.


Dulceata de cirese amare



Ingrediente
  • 1 farfurie adanca plina cu cirese
  • 1 baton de vanilie
  • 1 kg de zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Ciresele se spala bine si li se sot samburii.
In cratita se pun straturi de cirese si de zahar. Se pune pe foc si se misca din cand in cand pentru a se topi mai bine zaharul.
Cand da in fiert se ia spuma de deasupra.Se adauga zeama de lamaie si vanilia si se lasa sa fiarba pana se formeaza dulceata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri