Dulceata de caise
Ingrediente
- 1 kg zahar
- 35 de caise coapte
- 500 ml apa
- apa de var
Mod de preparare
Caisele se curata de coaja si se scot samburii cu ajutorul unui betisor subtire. Caisele se tin 3-4 ore intr-un vas cu apa de var. Se scot, se clatesc cu apa si se lasa sa se usuce.
Zaharul se pune in cratita in care se va face dulceata si se lasa cu apa pana se topeste. Se adauga si zeama de lamaie si se lasa la fiert pana siropul se leaga.
Se pun caisele si se fierb la foc mic. Se face focul mai mare si se lasa pana se leaga bine.
Dulceata de piersici
Ingrediente
- 1 kg piersici
- 2 lamai
- 4 frunze de asmatui
- 500 g zahar
Mod de preparare
Piersicile se curata de coaja. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.
Se lasa sa fiarba pana se leaga dulceata bine.
In fiecare borcan se pune cate o frunza de asmatui si peste se toarna dulceata de piersici.
Dulceata de cirese amare
Ingrediente
- 1 farfurie adanca plina cu cirese
- 1 baton de vanilie
- 1 kg de zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Ciresele se spala bine si li se sot samburii.
In cratita se pun straturi de cirese si de zahar. Se pune pe foc si se misca din cand in cand pentru a se topi mai bine zaharul.
Cand da in fiert se ia spuma de deasupra.Se adauga zeama de lamaie si vanilia si se lasa sa fiarba pana se formeaza dulceata.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară