- mere
- 5 oua
- 1 cana(de apa 250 ml)zahar
- 8 linguri faina (cu varf)
- praf de copt
- esenta (dupa preferinta)
- coaja de lamaie
- 1/2 pachet unt
- 6 linguri de ulei
- un praf de sare
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si samburi, sa taie in doua si se aseaza in tava unsa cu 1/2 pachet unt. Deasupra se presoara 1 lingura zahar si se da la cuptor, la foc mic. Intre timp se bate albusul cu zaharul adaugat treptat, se pune esenta, galbenusurile amestecate cu coaja de lamaie, uleiul si sarea. Se
amesteca (incet cu o spatula de jos in sus) faina pana se incorporeaza toata. Eu amestec praful de copt cu faina. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor.
Cand e gata se lasa la racit si se pun diferite creme deasupra, functie de preferinte. Se poate pune frisca si orna cu fructe. Poate fi folosit si ca tort.
Compozitia este pentru o tava de marime medie. Pentru o tava mai mare mai adaugati oua si faiana, aproximativ 1 lingura 1/2 (1 si 1/2) pentru fiecare ou.
Pofta buna!
O reteta propusa de oanabv
Va recomadam si alte retete pe baza de mere:
Supa de mere
Compot de mere
Salata de fructe
Mere umplute
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară