- mere
- 5 oua
- 1 cana(de apa 250 ml)zahar
- 8 linguri faina (cu varf)
- praf de copt
- esenta (dupa preferinta)
- coaja de lamaie
- 1/2 pachet unt
- 6 linguri de ulei
- un praf de sare
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si samburi, sa taie in doua si se aseaza in tava unsa cu 1/2 pachet unt. Deasupra se presoara 1 lingura zahar si se da la cuptor, la foc mic. Intre timp se bate albusul cu zaharul adaugat treptat, se pune esenta, galbenusurile amestecate cu coaja de lamaie, uleiul si sarea. Se
amesteca (incet cu o spatula de jos in sus) faina pana se incorporeaza toata. Eu amestec praful de copt cu faina. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor.
Cand e gata se lasa la racit si se pun diferite creme deasupra, functie de preferinte. Se poate pune frisca si orna cu fructe. Poate fi folosit si ca tort.
Compozitia este pentru o tava de marime medie. Pentru o tava mai mare mai adaugati oua si faiana, aproximativ 1 lingura 1/2 (1 si 1/2) pentru fiecare ou.
Pofta buna!
O reteta propusa de oanabv
Va recomadam si alte retete pe baza de mere:
Supa de mere
Compot de mere
Salata de fructe
Mere umplute
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie