- mere
- 5 oua
- 1 cana(de apa 250 ml)zahar
- 8 linguri faina (cu varf)
- praf de copt
- esenta (dupa preferinta)
- coaja de lamaie
- 1/2 pachet unt
- 6 linguri de ulei
- un praf de sare
Mod de preparare
Se curata merele de coaja si samburi, sa taie in doua si se aseaza in tava unsa cu 1/2 pachet unt. Deasupra se presoara 1 lingura zahar si se da la cuptor, la foc mic. Intre timp se bate albusul cu zaharul adaugat treptat, se pune esenta, galbenusurile amestecate cu coaja de lamaie, uleiul si sarea. Se
amesteca (incet cu o spatula de jos in sus) faina pana se incorporeaza toata. Eu amestec praful de copt cu faina. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor.
Cand e gata se lasa la racit si se pun diferite creme deasupra, functie de preferinte. Se poate pune frisca si orna cu fructe. Poate fi folosit si ca tort.
Compozitia este pentru o tava de marime medie. Pentru o tava mai mare mai adaugati oua si faiana, aproximativ 1 lingura 1/2 (1 si 1/2) pentru fiecare ou.
Pofta buna!
O reteta propusa de oanabv
Va recomadam si alte retete pe baza de mere:
Supa de mere
Compot de mere
Salata de fructe
Mere umplute
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?