IN ACEST ARTICOL:
Speram ca aceste tarte vor reusi sa va indulceasca intreaga familie si nu veti fi dezamagiti de rezultatul final.
Speram ca aceste tarte vor reusi sa va indulceasca intreaga familie si nu veti fi dezamagiti de rezultatul final.

Pentru pregatirea unei tarte cu capsuni avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- pentru aluat

- 500 g faina
- 150g unt
- 150 g zahar
- praf de copt
- sare
- 2 oua
- 100 ml apa

- pentru compozitie

- aproximativ 800 g de capsuni
- 2-3 linguri de zahar pudra
- jeleu (poate fi de capsuni)


Mod de preparare

Faina se amesteca pe o planseta cu putin praf de copt. Ouale se bat bine, se pun zaharul, sarea si apa si se amesteca bine cu faina pana se formeaza o compozitie omogena.
Se lasa aproximativ 50 de minute sa se odihneasca apoi se pregatesc mai multe foi pentru formele de tarta.
Dupa ce foile sunt facute se pun in forme, se adauga putin zahar pudra si capsuni.Acestea trebuie sa fie bine spalate si scurse de apa.

Se pun in cuptor si cand sunt coapte peste tarte se toarna jeleu de capsuni.

Am primit si 2 retete din partea cititoarelor :

Tarta cu fructe sa face de obicei cu aluat fraged, eu insa sunt impotriva pentru ca prefer prajiturile dietetice, deci va recomand un blat din pandispan, nu conteaza ce reteta folositi, poate fi facut in casa sau cumparat.
Peste acest blat puneti budinca de vanilie(cumparata) o preparati conform instructiunilor de pe plic.

Budinca se pune calda, apoi se pun fructele la alegere din compot sau proaspete. Trebuiesc puse cat este calda budinca. Peste fructe se pune un strat de glazura transparenta care se face cu zeama de la compot sau cu apa si zahar( pe plic sunt date instructiuni).

Eu folosesc cu succes toti aditivii de patiserie DR. Oetker. Este obligatoriu sa glazurezi tarta, pentru ca fructele oxideaza foarte repede si isi schimba culoarea. Oricum tarta va arata superb glazurata.
Este un desert foarte racoritor si cu mult succes la copii si musafiri.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri