Nu aveam intotdeauna de partea noastra timpul pe care ni l-am dori. Indiferent de modul in care sunt realizate, faimoasele spaghete reprezinta un fel de mancare deosebit de gustos, care nu necesita o indemanare iesita din comun si niciun timp de preparare indelungat. Ti-am propus de aceea 6 retete de spaghete care se prepara rapid si nu te retin prea mult in bucatarie. Arata insa imbietor si au un gust de zile mari, iar cei dragi cu siguranta le vor aprecia.

Spaghete cu spanac

Spanacul are proprietatea de a va mentine in forma, de fi supli dar si sanatosi in acelasi timp. Este o planta bogata in saruri de fier, vitamina C si calciu. Sucul de spanac baut dimineata pe stomacul gol ajuta la indepartarea depresiilor si revigorarea intregului organism. Contine substante cu rol de antioxidanti care incetinesc dezvoltarea celulelor canceroase.

Consumul de spanac este recomandat in cazurile de: anemie, astenie fizica, rahitism si covalescenta.
Isi mentine prorpietetile daca este consumat in stare cruda sau este doar foarte putin oparit. Spanacul curata tubul digestiv, tonifica, combate infectiile gingiilor, constipatiile si intareste sistemul imunitar.

In cazul in care va temeti de arsurile solare sau de cancerul de piele ar fi bine sa stiti ca daca obisnuiti sa consumati in fiecare saptamana spanac riscul de aparitie al cancerului de piele este redus cu 50%. Urmatoarea reteta combina intr-un mod delicios spaghetele si spanacul.

Ingrediente:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

* 500 g paste
* 3 oua
* 450 g spanac
* 150 g parmezan ras
* sare
* piper
* ulei de masline

Mod de preparare:

Spanacul se curata si se tine in apa fierbinte cu sare cateva minute. Dupa ce se scurge se toaca marunt si se toarna peste el ulei. Pastele se fierb si se scurg. Ouale se bat bine, se amesteca cu paste, spanac si putin piper. Compozitia se pune intr-o cratita si pe deasupra se presara parmezan. Compozitia se tine la cuptor timp de aproximativ 10 minute.

Spaghete carbonara

Ingrediente:

* 1 pachet de spaghete
* 1 bucata de sunculita ardeleneasca (muschiulet sau orice altceva afumat)
* 1 pahar de smantana (mare)
* 3 oua
* parmezan
* sare
* piper

Mod de preparare:

Se pun spaghetele la fiert. Intre timp, preparam sosul pentru spaghete si taiem sunculitza cubuletze apoi le punem la prajit ptr cateva minute. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem smantana, sare si piper dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza. Dupa ce s-au fiert spaghetele, le trecem printr-un jet de apa rece, le strecuram bine si le punem dinnou la foc mic. Peste spaghete rasturnam sunculitza rumenita bine si le amestecam bine. Dupa cateva minute punem si sosul de smantana si amestecam continuu. Se lasa la foc mic timp de 10 minute (pana se observa ca sosul si cu spaghetele s-au amestecat foarte bine). Se servesc calde presarate cu parmezan.

Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri