Ghiveci calugaresc -o bogatie delicioasa de legume, Spanac cu porumb dulce, Crema de ciuperci carotata, Tofu cu sparanghel scaldat in suc de portocale, Briam grecesc cu cartofi si dovlecei, Stevie cu orez si legume, Snitele de soia in sosulet cu usturoi - iata 7 retete de post nepermis de gustoase la care ar pofti chiar si cei mai inraiti "carnivori".
3. Ghiveci calugaresc, bogatia delicioasa de legume

Ingrediente:

5 cartofi mari
2 morcovi frumosi
2 ardei grasi (unul rosu, unul verde)
1 dovlecel
1 vanata mica
1 mar
150 g mazare
150 g fasole verde
5, 6 catei usturoi
2 cepe mari
150 g bame
200 g conopida
200 g varza dulce
1 legatura sau 2 de patrunjel verde
1 legatura marar
sare
piper
2, 3 rosii (sau 3, 4 linguri de bulion)
ulei

Preparare: Pentru ca mancarea sa iasa cu adevarat gustoasa, legumele trebuie sa fie proaspete, iar nu congelate. Se curata, se spala si se taie legumele in bucati mai mici. Cartofii, marul, dovlecelul, vanata se taie in cuburi mai mari, morcovii se taie rondele, conopida se desface in buchetele, ardeii si varza de taie fideluta, frunzele de patrunjel si marar se toaca marunt. Bamele se oparesc de la inceput in putina apa cu otet.

Intr-un vas se pune la incins uleiul. Peste ulei se adauga ceapa taiata solzisori care se lasa sa se caleasca pana cand devine aurie, dupa care se adauga morcovii, conopida si ardeii. Treptat, se adauga si restul de legume (mazarea, fasolea verde, bamele, cartofii, vanata, dovlecelul) dar si marul, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn (nu foarte des caci legumele se pot sfarma) si miscand usor cratita ca in cazul sarmalelor. Peste legume se adauga apa atat cat sa le acopere. Se adauga sare si piper dupa gust si rosiile sau bulionul desfacut cu putina apa, lasandu-se sa fiarba inabusit. Cratita se introduce la cuptor pentru 30-45 de minute, pana cand legumele sunt potrivit de fierte si sosul format a scazut considerabil. La final, cand mancarica este aproape gata, se adauga si usturoiul maruntit si verdeturile in ploaie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC Sheraton Bucharest Hotel propune brunch-ul de Paște sub conceptul The Art of Gathering

4. Briam grecesc cu cartofi si dovlecei

Timp de preparare: 1 ora; Ingrediente: (pentru 4-6 portii, o portie continand aproximativ 250 calorii):

1 kg cartofi
2 dovlecei
½ kg rosii proaspete (sau rosii la borcan)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri