1 legatura patrunjel verde, proaspat
1 ceasca ulei de masline (se poate si cu ulei de floarea-soarelui)
sare
piper
Preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie si se taie in felii rotunde, potrivit de groase. Se curata si dovleceii de coaja si se taie in rondele. Intr-o tava de cuptor, se asaza un strat format din felii de cartofi si dovlecei. Dupa gust, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga o parte din patrunjelul tocat si 2, 3 catei de usturoi. Se pun si jumatate din rosiile taiate frumos in feliute (si cu zeama lor). Procedeul inceput se continua in aceeasi maniera, adaugand iarasi un strat de cartofi si unul de dovlecei peste care se toarna ceilalti 2, 3 catei de usturoi, restul de patrunjel tocat si jumatatea de rosii si suc de rosii ramasa. Se condimenteaza iarasi cu sare si piper, stropind legumele cu ulei de masline si 3 cesti cu apa sau zeama de legume. Tava se introduce la cuptor si se lasa timp de 1 ora, pana cand legumele se fierb si se rumenesc deasupra.
Nu ai face deloc rau nici daca ai face din aceste zile de post un prilej de detoxifiere si curatare a organismului si ai profita de legume si verdeturi specifice sezonului de primavara, legume valoroase prin aportul lor de minerale si vitamine si prin rolul lor tonic si revitalizant: stevia, spanacul, urzicle, loboda, napii, etc. pot face minuni pentru sanatatea ta. Iata si cateva retete delicioase:
5. Spanac cu porumb dulce
Ingrediente: (pentru 5-6 portii)
1 kg spanac
400 g boabe porumb dulce (din conserve)
3, 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata
1 legatura marar verde, proaspat
150-200 ml ulei
2, 3 linguri pasta tomate
sare
piper
2, 3 catei usturoi
Preparare:
Se curata ceapa si se taie marunt dupa care se pune la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Spanacul se spala si se lasa sa se scurga complet de apa dupa care se adauga peste ceapa si se lasa sa se caleasca maxim un sfert de ora. Se adauga si pasta de tomate, lasandu-se inca putin sa se caleasca cu totul dupa care se adauga 1 ceasca -2 cu apa. Focul se da la mic. Dupa ce apa a mai scazut si spanacul pare a fi fiert, se adauga si boabele de porumb. Se fierbe cu totul pentru inca 10 minute. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. La final, se adauga usturoiul taiat rondele si mararul tocat marunt.
6. Stevie cu orez si legume
Ingrediente:
4, 5 legaturi stevie
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară