Creveții au un gust delicios, iar alături de paste vă oferă o masă sățioasă și sănătoasă.
Rețetă simplă de paste cu creveți: ingrediente necesare
Pentru prepararea acestei rețete (o porție) veți avea nevoie de:
- O ceașcă de creveți;
- O mâna de paste linguine;
- O ceașcă de smântână;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- Un fir de ceapă verde
- Un cățel de usturoi;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- Sare și piper după gust;
Rețeta simplă de paste cu creveți: mod de preparare
Mai inati puneți pastele la fiert în apă cu sare. Așteptați întâi ca apă să clocotească, apoi puneți pastele, altfel se pot lipi dacă le puneți în apă rece.
Între timp puneți o tigaie pe foc. Adăugați cele două linguri de ulei de măsline, apoi pisați cățelul de usturoi și lăsăți să se încingă. Amestecați într-un bol creveții cu zeamă de lămâie, puțină sare și piper după gust. Turnați apoi bolul cu creveți, cu tot cu sosul format, în tigaia încinsă.
Lăsăți creveții la rumenit, întorcându-i de pe o parte pe alta, preț de 7-10 minute.
Luați creveții din tigaie, apoi în uleiul rămas adăugați smântână și lăsăți să fiarbă 3-5 minute. Adăugați apoi firul de ceapă verde tocat, pastele (le scurgeți după ce au fiert) și creveții. Amestecați și masa este gata.
Poftă bună!
Foto articol: Vankad/ shutterstock.com
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor
Cei 6 supereroi: Poveștile celor șase copii care au învins, chiar și la 540 de grame de viață. Aparatura medicală de ultimă generație îi ajută pe prematuri să meargă acasă