Creveții au un gust delicios, iar alături de paste vă oferă o masă sățioasă și sănătoasă.
Rețetă simplă de paste cu creveți: ingrediente necesare
Pentru prepararea acestei rețete (o porție) veți avea nevoie de:
- O ceașcă de creveți;
- O mâna de paste linguine;
- O ceașcă de smântână;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- Un fir de ceapă verde
- Un cățel de usturoi;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- Sare și piper după gust;
Rețeta simplă de paste cu creveți: mod de preparare
Mai inati puneți pastele la fiert în apă cu sare. Așteptați întâi ca apă să clocotească, apoi puneți pastele, altfel se pot lipi dacă le puneți în apă rece.
Între timp puneți o tigaie pe foc. Adăugați cele două linguri de ulei de măsline, apoi pisați cățelul de usturoi și lăsăți să se încingă. Amestecați într-un bol creveții cu zeamă de lămâie, puțină sare și piper după gust. Turnați apoi bolul cu creveți, cu tot cu sosul format, în tigaia încinsă.
Lăsăți creveții la rumenit, întorcându-i de pe o parte pe alta, preț de 7-10 minute.
Luați creveții din tigaie, apoi în uleiul rămas adăugați smântână și lăsăți să fiarbă 3-5 minute. Adăugați apoi firul de ceapă verde tocat, pastele (le scurgeți după ce au fiert) și creveții. Amestecați și masa este gata.
Poftă bună!
Foto articol: Vankad/ shutterstock.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.