Salata Buddha bowl sau "bolul cu de toate" reprezintă o varianta de mâncare cât se poate de echilibrată din punct de vedere nutrițional, reprezentând multe variante de preparare, cu ce ai prin frigider. Cu toate acestea, proporțiile de alimente ajută în definirea rețetei Buddha bowl, astfel încât să obțineți o salată completă nutrițional, dar cu puține calorii, foarte colorată șicare să vă încânte gustul, dar să ajute și sănătatea ori silueta.

De unde vine denumirea de salată Buddha bowl?

Se spune că Buddha se plimba mereu cu un bol după el, în care aduna mâncare sau în care oamenii puneau d-ale gurii. Iar când venea vremea mesei, Buddha mânca ce agonisise în bolul său. Astfel în fiecare zi se hrănea variat atât din punct de vedere al gustului, cât și al nutrienților.

Rețetă ușoară de salată Buddha bowl

Practic, puteți face foarte multe alegeri pentru această salată.

Iată ce puteți pune într-o salată Buddha bowl:

  • Cereale și pseuodcereale: orez, quinoa, porumb, orez integral, mei, hrișcă etc.
  • Leguminoase: năut, linte, soia, mazăre, fasole
  • Legume: se poate alege din toată paleta de legume și verdețuri
  • Surse alimentare proteice: de origine vegană (în special leguminoase) sau animală (carne, ouă)
  • Fructe: avocado, fructe uscate (merișoare, prune, caise, etc), rodie, portocală, pepene etc.
  • Sosuri și dip-uri/piure-uri: diferite dressing-uri, piure din năut, piure de mazăre verde, iaurturi, oțet balsamic etc
  • Semințe, fructe oleaginoase sau germeni: oleaginoase (nuci, alune, migdale, caju), semințe (floarea soarelui, în, chia, de dovleac, cânepă), germeni etc.
Sursa foto: Sea Wave/ shutterstock.com
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui

Vă prezentăm o varianta simplă a rețetei de salată Buddha bowl

Ingrediente necesare:

  • O mâna de quinoa fiartă sau orez integral fiert ori câteva cuburi de cartofi (galbeni sau dulci), poate chiar boabe de porumb;
  • Fie un ou fiert sau ou ochi, fie câteva bucăți de carne la grătar sau chiar peste;
  • Legume: ceapă, roșii, castravete, broccoli, salată, morocvi, ridichi etc.;
  • Fructe: lămâie, merișoare, avocado;
  • Semințe, nuci, oleaginoase: caju sau nuci, semințe de cânepă, muguri de pin;
  • Opțional: un dressing pe baza de iaurt sau miere și oțet balsamic;

Ca și mod de preparare, se așează ingredientele, pe rând, în bolul de salată, se asezonează după gust cu sare, piper și ce mai doriți și se servește imediat.

Poftă bună!

Foto articol: Magdanatka/ shutterstock.com

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri