Rețeta de înghețată homemade cu pepene roșu (rețeta vegană... sau nu, tu alegi!)
Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:
- 1200 g pulpă de pepene roșu din care ai scos semințele;
- 250 ml lapte (sau lapte vegan);
- 50-60 g zahăr sau 3-5 linguri de miere ori alt îndulcitor (după gust);
- Zeamă de la o jumătate de lime;
- 150 ml frișcă lichidă sau iaurt vegan;
- Opțional: câteva frunze de mentă;
Rețetă înghețată cu pepene roșu: Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele în blender și se mixează până ce obțineți un conținut cremos și omogen.
Puneți înghețata într-un bol și dați la congelator. Reveniți peste o oră și reamestecați, cu un tel sau cu o furculiță, conținutul, pentru a nu se forma blocuri de gheață;
Repetați peste o oră, apoi peste încă una.
La final puteți servi în cupe sau puteți pune conținutul în forme de înghețată pe băț.
Poftă mare!
Sursa foto articol: Veronika Idiyat/ shutterstock.com
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani