22 Iunie 2022 publicat în Retete culinare 20 share-uri

Sunt multe motive pentru care ai putea opta să consumi o înghețată preparată chiar de tine, acasă. De exemplu va avea mult mai puține calorii, vei evita unii excipienți care poate îți provoacă alergii, vei consuma o cantitate mai mică pentru că este mult mai sățioasă și deci îți vei menține mai ușor silueta, poți considera că ai făcut o alegere sănătoasă sau pur și simplu vrei ceva sigur pentru copii! Indiferent de motivul pe care îl ai, noi te invintăm să încerci această rețetă de înghețată cu pepene roșu: un deliciu!

Rețeta de înghețată homemade cu pepene roșu (rețeta vegană... sau nu, tu alegi!)

Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de:

  • 1200 g pulpă de pepene roșu din care ai scos semințele;
  • 250 ml lapte (sau lapte vegan);
  • 50-60 g zahăr sau 3-5 linguri de miere ori alt îndulcitor (după gust);
  • Zeamă de la o jumătate de lime;
  • 150 ml frișcă lichidă sau iaurt vegan;
  • Opțional: câteva frunze de mentă;
Foto: Nadezhda Nesterova/ shutterstock.com

Rețetă înghețată cu pepene roșu: Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele în blender și se mixează până ce obțineți un conținut cremos și omogen.

Puneți înghețata într-un bol și dați la congelator. Reveniți peste o oră și reamestecați, cu un tel sau cu o furculiță, conținutul, pentru a nu se forma blocuri de gheață;

Repetați peste o oră, apoi peste încă una.

La final puteți servi în cupe sau puteți pune conținutul în forme de înghețată pe băț.

Poftă mare!

Sursa foto articol: Veronika Idiyat/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri