Deosebit de aromate și totodată preparate în mod sănătos, chifteluțele învelite în susan și preparate la cuptor vor impresiona orice persoană de la masă, chiar și copiii sau cei mai mofturosi invitați. Vă prezentăm o rețeta ușoară de cchiftelute, care se realizează rapid de către orice bucătar, experimentat sau nu.

Chifteluțe la cuptor, învelite în susan

Acestea pot fi asortate salatelor, cartofilor (piure, cartofi prăjiți sau piure de cartofi), ori pot fi consumate cu sos și legume.

Rețeta Chifteluțe îmbrăcate în susan, pregătite la cuptor: ingrediente necesare

Pentru pregătirea acestora veți avea nevoie de:

  • 200g de susan (va recomandăm bio)
  • 500g carne tocată (de porc, vită sau pui, ori combinate)
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • O legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 1 cartof mare
  • Sare și piper după gust
  • Boia de ardei dulce (opțional) – un vârf de linguriță

Rețeta Chifteluțe îmbrăcate în susan, pregătite la cuptor: mod de preparare

Se scoate carnea din ambalaj și se pune la scurs.

Se rade prin răzătoarea mică morcovul și cartoful și apoi se așează în sită, peste un castron și se lasă la scurs. Se toacă mărunt pătrunjelul și mărarul și se pune la scurs peste cartof și morcov.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Se toacă mărunt ceapă și usturoiul.

Într-un bol încăpător se pune carnea care deja a stat la scurs, se adaugă morcovul și cartoful ras, verdeață, ceapă și usturoiul, se pun condimentele după gust și se amestecă cu o spatulă sau cu mâna până. Se sparg ouăle, se adaugă peste compozidie și în continuare se amestecă foarte bine ingredientele.

Separat se pregătește tava de cuptor pe blatul de lucru, peste care punem o hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Pe o farfurie întinsă punem susanul.

Foto: pexels.com

Facem apoi bile potrivite din compoziția de chiftele și se tăvălim prin susan. Le așezăm în tavă.

Se pune tava la cuptor pentru cel puțîn jumătate de oră. Se verifică din când în când, atunci când observăm că se rumenesc chifteluțele, pentru a nu se coace prea tare.

Poftă mare!

Foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri